Fakundo Kampaco: Dončić i Jokić mi pričali o Crvenoj zvezdi; ostaviću srce i strast na terenu 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Nesumnjivo, Fakundo Kampaco je najveće inostrano košarkaško ime koje je potpisalo ugovor za jedan srpski klub. Prvi put otkad je stavio potpis na saradnju forme 1+1, argentinski plejmejker večeras se obratio javnosti, u opremi Zvezde.

Zvezda privodi kraju pripreme za evroligaški meč sa Olimpijakosom u Atini, koji je na programu u četvrtak, a uprkos tome što neće debitovati, Fakundo Kampaco euforično je dočekao trenutak kada se priključio novim saigračima.

„Zasad je sve dobro. Veoma sam srećan što sam ovde. Saigrači, treneri, svi su me prihvatili sa puno ljubavi. Jedva čekam da počnem da igram i pomognem timu“, poručio je Kampaco na večerašnjem treningu.

Tokom nepune dve sezone igranja u NBA, Kampaco je bio saigrač Nikole Jokića u Denveru, a potom i Luke Dončića u Dalasu, deklarisanog zvezdaša, koji je sigurno bio pomalo i ljubomoran što će u crveno-belom dresu Argentinac osetiti svu ljubav i strast navijača.

„Obojici se sviđa Zvezda. Jokić mi je više pričao o Beogradu i najboljim mestima za život, a Luka mi je poslao poruku i čestitao mi. Drago mu je što sam ovde“, otkrio je 178 centimetara visoki argentinski plejmejker.

Naravno, opservacija ambijenta, kvaliteta ekipe i sredine za život Luke Vildoze bila je možda i presudna da Kampaco stigne na Mali Kalemegdan (uz impresivnu finansijsku ponudu).

„Pričali smo ranije i jedan je od razloga što sam ovde. Potrebno je da se priviknem na Evroligu, FIBA košarku ponovo i to što mi je prijatelj tu je izuzetno važno.“

Kreativca iz Kordobe oduševila je i podrška koju je Vildoza dobio od strane navijača Zvezde koji su na poslednjem meču u hali „Aleksandar Nikolić“ skandirali i „Argentina“, „Argentina“…

„To je bilo ludo. Naježio sam se dok sam gledao. Znam da je bilo zbog fudbala, sjajne Lukine partije, ali bilo je sjajno. Igra na visokom nivou i ljudi ga obožavaju.“

Evropska prava na Kampaca polagao je madridski Real, ali na kraju nije odgovorio na ponudu Crvene zvezde.

„Nisam razgovarao direktno sa Realom, to su odradili moji agenti i generalni menadžer. Nismo mogli da se dogovorimo. Real mi je drag, pomogao mi je puno, ali potpisao sam ovde i učiniću sve za ovaj klub.“

Kako je klub istakao, iskusni plejmejker je parafirao saradnju sa klubom zaključno sa sezonom 2023/24.

„Potpisao sam do kraja ove i za sledeću sezonu, nadam se da ću dugo ostati.“

Argentinac je svestan da sa njim u timu navijači očekuju da se domet u Evroligi značajno poveća u odnosu na prethodne sezone.

„Došao sam da pomognem timu, da se uklopim, uradim sve što trener traži od mene. Doprinesem energijom. Daću sve od sebe, ostaviti srce i strast na na terenu. Idemo korak po korak. Moramo da razmišljamo kako da napredujemo kao tim na svakoj utakmici.“

Koa i Vildoza, i Kampaco je oduševljen time što su fudbaleri Argentine postali prvaci sveta.

„Nismo mnogo slavili, morao sam ujutru na lekarske preglede, ali bio sam presrećan zbog fudbalske reprezentacije. Čitav narod je slavio“, zaključio je Fakundo Kampaco.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari