Dvadesetominutni govor, pa na posao: Dug selektorski monolog Stojkovića na treningu, dan posle havarije protiv Brazila 1foto: Starsport

Šef stručnog štaba fudbalske selekcije Srbije imao je šta da kaže svojoj ekipi posle 0:2 protiv Karioka.

Mnogobrojni srpski izveštači sa Svetskog prvenstva u Kataru bili su svedoci neobično dugog obraćanja Dragana Stojkovića svojim pulenima.

Njih 26 ga je pažljivo slušalo, ali niko od pripadnika „sedme sile“ nije video, čuo ili osetio tenziju ili prekorni stav Piksija dan posle poraza u prvom kolu G grupe.h

Mada je veče pre toga glasno kritikovao timski „fizički pad“ u drugom poluvremenu, a večeras povremeno gestikulirao, jedan od najbolji srpskih fudbalera sveta svih vremena nije povisio ton.

Šta više, dobio je aplauz igrača i svojih saradnika, okupljenih u krugu, na kraju 20-minutnog monologa na sred terena, nakon čega je počelo uobičajeno zagrevanje.

Stojković je imao sigurno šta da prigovori Orlovima, ali ih je izvesno i obodrio pred mečeve sa Kamerunom (28. novembar, 11.00) i Švajcarskom (2. decembar, 20.00).

Jer su bili inferiorni u odnosu na Nejmara i društvo, na jednoj strani, a na drugoj strani pokazali dovoljno kvaliteta u kvalifikacijama za Mundijal da imaju pravo da se nadaju prolasku dalje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari