Dve meč-lopte za Fajnal-for 1Foto: Eurolegue

Efes je još jednom pokazao dominaciju ove sezone, i u drugom meču plej-ofa na svom parketu ubedljivo su savladali Real Madrid 91:68 i nagovestili da bi mogli da skrate ovu seriju već na nekom od dva moguća meča u Madridu (igra se do tri pobede).

Ekipa Ergina Atamana ušla je u ritam koji ih je prošle, nedovršene sezone, doveo do prvog mesta u Evroligi, ali i ostavio bez prilike da dođu do trofeja.

Ove godine igraju isto tako raznovrsno, efikasno i lepo i Madriđani su u oba meča delovali potpuno bespomoćno. Ataman ipak više ističe igru u defanzivi.

„Još jednom smo odigrali sjajnu odbranu i lepu košarku. Posebno naši bekovi, Micić i Larkin, ali i svi ostali su igrali timski. Treba nam još jedna pobeda i ništa ovde nije gotovo. Svaka sledeća utakmica je najteža, posao nam je bio olakšan jer Tavarez nije igrao. A opet smo na početku bili malo zbunjeni kad su zaigrali sa tri visoka igrača. Ali posle smo se snašli, najvažnije je da nismo gubili lopte i da smo pogađali otvorene šuteve“, rekao je Ataman.

S druge strane, trener Reala Pablo Laso čestitao je rivalu i istakao sličnosti sa prvom utakmicom.

“ Osim u prvoj četvrtini, kad smo bili nešto bolji, sve ostalo je ličilo na prvi meč. Pravili smo mnogo grešaka u odbrani što su oni uvek kažnjavali. Imali smo uz to veoma loš procenat šuta i oni su se odlepili, a kada Efesu dozvolite da napravi bitnu prednost, oni su još opasniji jer su rasterećeni. Pokušaćemo da promenimo neke stvari za sledeći meč“, najavljuje Laso.

I u drugoj plej-of seriji domaćin je maksimalno iskoristio prednost domaćeg terena, Armani je i u drugom meču, ovog puta bez veće neizvesnosti, savladao Bajern 80:69. Trener gostiju Andrea Trinkijeri je u trenutku kad je njegova ekipa posle velikog minusa uhvatila priključak bio previše nervozan, dobio je isključujuću tehničku grešku, Armani se tad konsolidovao i rutinski priveo meč kraju.

Etore Mesina trener Milaneza bio je zadovoljan partijom svojih izabranika.

„Vrlo je bitno što smo jako počeli i napravili bitno vođstvo u prvom poluvremenu. Ali često nije lako zadržati prednost u ovakvim utakmicama. U regularnoj sezoni se i dešava da zapneš odmah u nastavku i odeš na plus 30, ali u plej-ofu se to ne dešava. Očekivao sam da će se oni vratiti, mi smo bili u maloj napadačkoj krizi i bitno je da smo tad ostali čvrsti u odbrani i u skoku, što nas je vratilo na dvocifrenu razliku. Za sad smo obezbedili peti meč, videćemo šta će biti u narednom“, malo se i našalio Mesina.

S obzirom d je bio isključen, Trinkijeri posle meča nije davao izjave, a njegov asistent Adrijano Vertemati nije bio baš previše pričljiv.

„Milan je zaslužio vođstvo od 2:0, ali smo ponosni na naš tim koji je uspeo da se vrati u drugom poluvremenu i dovede utakmicu u aktivan rezultat, ali nije bilo moguće više od toga. Bitno je i zbog narednih mečeva da su momci pokazali tako veliku borbenost i karakter“, izjavio je Vertemati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari