Džajićev prvi radni dan u FSS: Pravo sa Terazija idem u Staru Pazovu da se upoznam za reprezentativcima 1Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Novi predsednik FSS Dragan Džajić svoj prvi radni dan na novoj funkciji u prostorijama Saveza iskoristio je da pozove javnost da se „konačno usmeri ka terenu i pripremama reprezentacije za start u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo“.

– Konačno možemo da stavimo tačku na sve što je bilo prethodnih dana, na sva pisanja medija i da se posvetimo konkretnim zadacima. U interesu svih nas je da fudbalska reprezentacija Srbije zablista u kvalifikacijama i da se plasira na završni turnir u Nemačkoj 2024. godine. Selektor i igrači imaju punu podršku od nas iz rukovodstva, očekuju nas veliki izazovi i veoma važne utakmice protiv Litvanije i Crne Gore. Pravo sa Terazija uputiću se ka Staroj Pazovi i ispratiti prvi trening reprezentacije. Želim da se upoznam sa igračima i da im poželim sreću na početku ciklusa za koji se nadam da ćemo zajedničkim snagama uspeti da završimo u pobedničkom raspoloženju – izjavio je Džajić za zvanični sajt FSS.

On je naglasio i šta će biti prioriteti Saveza u narednom periodu.

– Prioritet broj jedan je uspeh reprezentacije i plasman na velika takmičenja, a uporedo sa takmičarskim ciljevima moramo da razmišljamo o infrastrukturi. Moja je velika želja da se fudbal u Srbiji igra na boljim terenima i u lepšim uslovima. To se pre svega odnosi na Superligu Srbije i FSS će dati sve od sebe da klubovi dobiju adekvatnu pomoć pri realizaciji novih infrastrukturnih projekata. Moramo da imamo moderne fudbalske objekte koji mogu da odgovore svim zahtevima, kriterijumima i terminima u kalendaru UEFA. Sve kako dolikuje državi koja mnogo voli fudbal i koja svoju reprezentaciju i svoje klubove želi uvek da vidi na najvećoj sceni evropskog i svetskog fudbala – istakao je novi predsednik FSS.

Osim Džajića, u prostorijama FSS boravili su i potpredsednik Branislav Nedimović i generalni sekretar Jovan Šurbatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari