Džajić zadržava Kokezinog generalnog sekretara 1photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Potencijalan izbor Dragana Džajića za predsednika Fudbalskog saveza Srbije, najverovatnije, ostaviće Jovana Šurbatovića na mestu generalnog sekretara.

Prvi operativac srpske kuće fudbala, u poslednje dve godine, utabao je stabilnu poziciju i bez obzira na svakojake napade već je viđen u Džajinom timu.

Uprkos činjenici da odnosi između Šurbatovića i Džajića nisu na vrhunskom nivou, neće to biti prepreka eventualnoj budućoj saradnji. Generalni sekretar uspevao je i ranije manjinsku podršku da pretvori u pobedu, posebno na antologijskoj sednici Izvršnog odbora, oktobra 2021.

Napokon, u hijerarhiji FSS, za sada, nema ni adekvatnog naslednika na zahtevnoj poziciji, kao i mnogim drugim, što je već tužan usud najpopularnijeg sporta u Srbiji.

Određene grupe, okupljene oko Dragana Džajića, pokušale su da nametnu davno formiranu ideju o Nikoli Nikodijeviću, ali nisu naišle na dobrodošlicu. Statutarnim rešenjima, takođe, predviđen je i strog uslov za izbor generalnog sekretara – pet godina rada na rukovodećoj funkciji, u fudbalskoj organizaciji.

Koga je Nemanja Vidić planirao za poslove prvog operativca, za sada, ostaje u sferi nagađanja.

Generalnog sekretara Fudbalskog saveza Srbije izabraće budući Izvršni odbor većinom glasova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari