Džejkobs: Treba pobediti Kolmana 1EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Aktuelni olimpijski šampion očekuje puno od sebe na Dvoranskom svetskom prvenstvu u Beogradu.

Marsel Džejkobs je na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Tokiju bio najbrži u trci na 100 metara i u štafetnom trčanju na 4 x 100 metara, pa je sa velikim ambicijama došao i na planetarno takmičenje u zatvrorenom.

„Velika mi je čast da budem ovde na konferenciji sa ovim takmičarima. Sećam se kada sam gledao ovo, a nisam bio učesnik… Bio sam ovde na EP u 2017. godini u Beogradu, bio sam favorit da pobedim u skoku udalj, ali sam ispao u kvalifikacijama u Beogradu. Posle toga sam se povredio nekoliko puta. Zbog toga sam promenio fokus sa skoka na sprint. Zahvalan sam na tome zato sam sada OI šampion. Sve se dešava iz nekog razloga. Prvi deo sezone je bio dobar. Srećan sam, imam dobar osećaj na stazi, iako nisam u najboljoj formi. Nisam srećan zbog lošeg starta, ali dobro je što se desio tada, a ne ove nedelje. Zato sam više fokusiran“, rekao je Italijan rođen u Sjedinjenim Američkim Državama tokom današnjeg obraćanja medijima u srpskoj prestonici.

„Ono što se desilo prošle godine, kada sam osvojio dve medalje, nikada nisam izgubio fokus, hteo sam da dokažem da mogu da ostvarim to što sam ostvario. Fokusiran sam na svoju karijeru, imao sam tešku sezonu, sada imam dugačku sezonu. Počeo sam da treniram nešto ranije, da bih mogao da ostvarim sve ciljeve. I srećan sam što sam ostao fokusiran“, uverava osvajač prvog mesta i na 60 metara na prošlogodišnjem šampionatu Evrope u dvorani.

Glavni konkurent u Beogradu biće mu Kristijan Kolman, koji nastupa pod zastavom SAD.

„Kada sam ja u pitanju, borim se u takmičenju gde je pobednik onaj koji napravi najmanje grešaka. Kolman će biti čovek kog treba pobediti. Pokušaću da budem što je bliže moguće i da gurnem glavu ispred“, rekao je Džejkobs u Beogradu, pa uporedio trčanje i skakanje u dalj, kom je prethodno bio posvećen.

„Tehnika je drugačija između sprinta u skoku udalj i sprintu inače. Razlika je u prvom delu trke, kao i na načinu na koji krećem. Pre dve godine, kada sam se prebacio na sprint, gledao sam na italijanski, tradicionalni način… Ali video sam da pravim previše grešaka, tako da nisam hteo da kopiram tehniku, nego sam je adaptirao. Uspeo sam to da uradim prilično dobro. To što sam promenio stvari je ključni detalj iz moje karijere u poslednjih godinu-dve“, zaključio je hitronogi Italijan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari