Džejms Harden razočaran posle eliminacije od Bostona: Ništa nismo uradili da zaustavimo Tejtuma 1EPA-EFE/CJ GUNTHER

Godine prolaze, a uprkos tome što je vrhunski košarkaš, Džejms Harden nikako ne uspeva da dođe do prilike da se bori za šampionski naslov.

Filadelfija je bila u dobroj prilici da se nađe u finalu Istoka, nakon što je u petom meču brejknula Boston. Ipak, kada je bilo najvažnije, Džejms Harden odigrao je dve nabitnije utakmice na izuzetno lošem nivou.

Šesti meč u Filadelfiji završio je sa svega 13 poena i devet asistencija, a još slabiji bio je u majstorici. Kada je bilo najpotrebnije, Hardena nigde nije bilo, TD Garden je napustio kao neko ko uopšte nije bio faktor na utakmici sa svega devet poena i sedam uspešnih dodavanja za 40 minuta provedenih na parketu.

– Uradili smo dobar posao, počeli smo rano da opterećujemo njihov reket, znali smo šta treba da napravimo da bismo išli dalje, ali onda smo stali – bio je to kratak rezime Hardena posle sedme utakmice.

Upitan da oceni uspešnost takmičarske godine, kratko je prokomentarisao.

– Sezona je gotova, dovoljno sam rekao.

Brada ima mogućnost da tokom leta prekine saradnju sa Siksersima i vrati se u Hjuston (o tome se neretko govorilo tokom sezone).

– Nisam ni razmišljao o tome. Definitivno bih voleo da vidim koji su limiti ovog tima, imali smo dobru ekipu i ove sezone, ali moramo da budemo bolji. Svi mi.

Suštinski, Filadelfija je svoju šansu propustila u šestoj utakmici, koja je za njih bila idealna prilika da se nađu u finalu Istoka.

– Jako sam razočaran. Frustrira me sve to. Bili smo na nekoliko dobrih poseda od finala Istoka.

Janso je i Harednu da su Embid i on bili glavni krivici za poraz File u majstorici.

– Gledajte, samo smo jednu sezonu zajedno, a igrali smo protiv rivala koji su nekoliko godina u istom ili malo izmenjenom sastavu. Prošle godine su bili u finalu (Boston), tako da znaju šta je potrebno da bi se došlo do kraja. Mi smo tek na početku.

Siksersi defanzivno ništa nisu mogli protiv Džejsona Tejtuma koji je meč završio sa čak 51 ubačenim poenom.

– Očigledno je da nismo uradili ništa da ga zaustavimo. Pogađao je velike šuteve ceo meč. Vukao je prave poteze, mi smo pokušavali da ga zaustavimo, da ga udvajamo, ali je uvek imao dobru podršku saigrača. Kada je on krenuo, svi su krenuli, počeli su da pogađaju. Odbrana mora da radi svoj posao. Čak i kada udvajaš nekog, moraš da vodiš računa o igraču koji je slobodan. Oni su tim pun šutera.

Na kraju izlaganja, Harden je potvrdio da ima dobru saradnju sa Dokom Riversom koji je bio jedan od glavnih razloga njegovog dolaska u Filadelfiju.

Dokazani stručnjak sigurno će narednih dana biti na razgovoru sa menadžmentom kluba. Jednostavno, Fila rezultatski već godinama ne uspeva da napravi iskorak u smislu plasmana u konferencijsko finale.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari