Džon Kalipari na „Beogradskoj trenerskoj klinici – Dušan Ivković“ 1Foto: Udruženje košarkaških trenera Srbije

Legendarni trener Univerziteta Kentaki Džon Kalipari biće jedan od predavača na ovogodišnjem izdanju tradicionalnog trenerskog seminara „Beogradska košarkaška klinika – Dušan Ivković“.

Seminar koji će po imenima predavača biti jedan od najkvalitetnijih u svetu ove godine održava se 1. i 2. jula.

„Opsežne pripreme za 21. izdanje Beogradske košarkaške klinike počeli smo još u septembru prošle godine, a u kontakt sa Džonom Kaliparijem stupili smo preko Dražena Zlovarića, bivšeg pomoćnika Rika Barnsa, trenera Univerziteta Tenesi“, izjavio je Strahinja Vasiljević, generalni sekretar Udruženja košarkaških trenera Srbije, koje je i organizator seminara.

„Barns je svojevremeno bio predavač na „Klinici“, i bio je oduševljen našim seminarom i načinom na koji se vrši edukacija trenera u Srbiji. Kalipari je od mnogo ljudi i trenera iz Amerike dobio najbolje moguće preporuke i to je osnovni razlog što je pristao da dođe u Srbiju“, rekao je Vasiljević, a zatim dodao:

„Treneri u Srbiji zaista će imati veliku privilegiju, jer je Kalipari zvezda američke košarke, a prema najavama trebalo bi da održi predavanje na temu svojih napadačkih akcija“.

Kalipari važi za jednog od najvećih inovatora u košarci, koji je, uz stvaranje igrača imao veliki uticaj i na trenere širom sveta.

Od 2015. član je košarkaške „Kuće slavnih“ u Springfildu, a sa Kentakijem je 2012. osvojio NCAA šampionat. Čak 52 igrača koje je vodio kao trener univerzitetskih timova izabrani su na NBA draftovima, od čega su četvorica bili prvi pikovi, po čemu je rekorder.

Uz trenera Kentakija na ovogodišnjoj „Klinici“ među predavačima će biti i jedan od najboljih italijanskih stručnjaka svih vremena, trener Milana Etore Mesina, najbolji trener Evrokupa ove sezone Dušan Alimpijević i Izrael Gonzales, šef stručnog štaba ovogodišnjeg osvajača Kupa Nemačke berlinske Albe.

„Lista predavača time nije zaključena, jer smo u završnim pregovorima sa još jednim trenerskim velikanom iz Amerike. S obzirom da je naš seminar ove godine poneo ime Dušana Ivakovića, imamo dodatnu obavezu da ‘Klinika’ bude organizavona na vrhunskom nivou“, smatra Strahinja Vasiljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari