Ekonomac iz Kragujevca osvojio Kup Srbije u futsalu 1

Pobedom nad “Novim Pazarom od 3:0, kragujevački „Ekonomac“ osvojio je Kup Srbije u futsalu.

Finalna utakmica odigrana je upožarevačkoj Hali sportova pred dobro popunjenim tribinama, gde je oko 1.500 ljubitelja malog fudbala moglo da uživa u majstorskim potezima čarobnjaka na petoparcu. KMF „Novi Pazar“ pružio je dostojan otpor prvacima Srbije u malom fudbalu ekipi Ekonomca iz Kragujevca, ali sem dostojanstvenog otpora nisu mogli više, tako da su Kragujevčani osvajanjem Kupa, dokazali da im u Srbiji nema premca u ovom atraktivnom sportu, pošto su ove godine osvojili duplu krunu.

Što se same utakmice tiče ekipa Ekonomca od samog početka krenula je silovito i sa dva brza gola dala je na znanje ekipi iz Novog Pazara ko je „tata“ malog fudbala u Srbiji. Na poluvreme se otišlo rezultatom od 2:0 za Ekonomac. Drugo poluvreme je počelo nešto agresivnije od strane ekipe Novog Pazara, ali sem te agresivnosti i nekoliko poluprilika koje su stvorili, nisu konkrektno uradili ništa, tako da je Ekonomac staloženom igrom postigao još jedan gol i tim golom rešio ko će da osvoji ovogodišnji Kup u futsalu. Do kraja utakmice nije bilo više pogodaka i ona se završila rezultatom 3:0 za Ekonomac.

Fudbaleri Ekonomca su sa uzdignutim rukama dočekali kraj utakmice, što je bio znak da su počnu proslavu osvojenog Kupa. Svoju radost podelili su sa navijačima koji su došli iz Kragujevca koji su im skandirali: „Kup je naš“, „mi smo šampioni“ i „ima li neko bolji od nas“. Nakon aplauza koje su dobili od svojih navijača, kao i od ljubitelja malog fudbala iz Požarevca, pristupilo se svečanoj ceremoniji dodeli pehara i medalja. Kapitenu Ekonomca pehar pobednika Kupa u futsalu dodelio je gradonačelnik Požarevca Bane Spasović koji je utakmicu, zajedno sa svojim saradnicima, posmatrao sa tribina, gde su bili i ostali navijači.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari