EL: Barsa bolja od Crvene zvezde 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su neprijatan poraz u 25. kolu Evrolige, od njih je bila bolja Barselona na svom parketu – 88:54. To je jedan od najubedljivijih poraza Alimpijevićeve čete u ovoj sezoni, uopšteno govoreći.

Dobro je Zvezda „ušla“ u utakmicu preko svog beka Džejmsa Feldina i iako je Barselona bila bolja nije otišla na veliku prednost pred početak druge četvrtine (17:12).

U njoj pak sledi prvi veliki pad u igri srpkog šampiona večeras i velikih „plus deset“ za protivnika, pa Alimpijević zove tajm-aut kako bi prekinuo seriju Pešićeve ekipe.

Od tog trenutka Zvezda igra nešto angažovanije u odbrani, ali nakon jednog prodora Pau Ribasa, Ante Tomić zakucava i lomi tablu pa sledi velika pauza koja ide na ruku domaćima.

Zvezda kao da se „ohladila“, pa samim tim i ispala iz ritma u toj neočekivanoj pauzi, te domaći prave veliku seriju i odlaze sa „plus 21“ na veliki odmor (45:24).

U trećoj četvrtini Zvezda pokazuje svoje pravo lice i nošena Antićem i Davidovcem dolazi na blizu „minus 10“ (62:49), ali tada se „pali“ Pešićeva mašina i stiže ponovo do velike prednosti koju kruniše u poslednjoj četvrtini sa čak 26 ubačenih i samo pet primljemljenih poena, što je nedopustivo za jednu ekipu renomea Crvene zvezde, tima koja igra Evroligu godinama unazad.

Kako god bilo, Zvezda sada ima samo teoretske šanse da se domogne plej-ofa, pa će se sasvim sigurno skoncentrisati na ABA ligu u kojoj će pokušati da u konkurenciji Mornara, Budućnosti i Cedevite uzme još jednu regionalnu titulu i tako se ponovo kvalifikuje za najkvalitetnije klupsko evropsko košarkaško takmičenje naredne sezone.

U tom pohodu im neće biti nimalo lako, tim pre što su se pomenute ekipe naoštrile da konačno skinu Zvezdi skalp na Jadranu, ali ono što još može da brine navijače „crveno-belih“ su ubedljivi porazi u Evroligi protiv Bamberga i Barselone koji prethodnih godina i nisu bili tako uobičajeni, kao i loš odigran Kup Radivoja Koraća u kome je Zvezda uz dosta sreće stigla do samog finala, a onda je usledio poraz od najljućeg rivala, Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari