Ema Radukanu osvojila titulu na US Open-u 1 EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Britanska teniserka Ema Radukanu osvojila je US Open pošto je u finalu savladala Lejlu Fernandes 6:4, 6:3

Dve tinejdžerke pružile su veliku borbu na stadionu Artur Eš, piše Sport Klub.

Međutim, Ema Radukanu je bila jača, koncentrisanija, upornija i hrabrija u ključnim trenucima i na kraju ispisala istoriju, kao prva kvalifikantkinja koja je došla do trofeja i to bez izgubljenog seta u svih 10 mečeva.

Takođe, postala je i prva teniserka iz Velike Britanije posle Virdžinije Vejd koja je 1968. osvojila US Open.

U prvom setu dve teniserke su u ranoj fazi razmenile brejkove. Posle toga usledilo je nekoliko gemova u kojima nije bilo brejk lopti. Sve do 10. gema u koji je Radukanu ušla sa prednošću 5:4. Onda je Radukanu ponovo došla do brejk lopti. Čak tri je spasila Fernandes, ali je četvrtu Britanka iskoristila i došla do seta – 6:4.

Na krilima dobijenog prvog seta Radukanu je odlično krenula i u drugom. Osvojila je lako prvi servis gem i stekla u narednom tri vezane brejk lopte. A onda se sve okrenulo. Fernandes je sa pet vezanih poena ne samo spasila brejk lopte već i osvojila gem, prvi u kojem se suočavala sa brejk loptama. Da bi već u narednom oduzela servis protivnici i povela 2:1.

Umesto da nastavi sa tim naletom, ona je stala. Tačnije, Radukanu je digla svoj nivo tenisa i krenula u nezadrživu seriju. Momentalno je vratila brejk, a to je bio samo prvi od četiri vezana gema za 5:2. Već u narednom gemu imala je dve meč lopte, ali se Fernandes ipak izvukla i lopticu prebacila u dvorište Britanke, koja je morala servisom da završava.

A završni gem bio je veoma dramatičan. Lejla Fernandes je došla do brejk lopte, a tada je Radukanu odrala koleno i moralo je da joj se ukaže pomoć. Posle prekida je spasila jednu brejk loptu, a spasila je potom i drugu. I na kraju je asom ispisala istoriju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari