Embid najveći takmac Jokiću za MVP nagradu 1EPA-EFE/RHONA WISE

Nikola Jokić i dalje u prednosti u odnosu na kamerunskog centra, međutim, poslednje partije vedete Filadelfije, mogle bi bitnije da promene pozicije dvojice asova uoči proglašenja odluke za dobitnika MVP nagrade regularnog dela NBA lige.

Denver Nagetsi su u rezultatskoj krizi u poslednje vreme. Protiv Bruklin Netsa su doživeli treći uzastopni, a drugi vezani poraz kod kuće (122:120).

Nikola Jokić, pak, partijom u skladu sa svojim standardima, ostavio je utisak spremnosti da se izbori sa konkurencijom, u nadmetanju za MVP nagradu regularnog dela NBA lige.

Srpski centar je meč sa Netsima završio sa 35 poena, 20 skokova i 11 asistencija.

Uspeo je drugi put u karijeri da ostvari 35 plus poena, 20 plus skokova i 10 plus asistencija, što je svojevrstan raritet, s obzirom na to da niko pre njega nije uspeo da dođe ni do jednog, tako „bogatog“ tripl-dabla.

Bio je to njegov 102. tripl-dabl u NBA karijeri, međutim, negde u istom danu, Džoel Embid pokazao je spremnost da ostane na približno istom nivou kompetitivnosti.

U pobedi Filadelfije nad Vašingtonom (112:93) došao je do 38. ovoseoznske partije na kojoj je zabeležio 30 i više poena.

Vašingtonu je dao 34 poena, od kojih 22 u prvom poluvremenu.

Embid je u kontekstu poenterskog učinka, ne samo najefikasnjiji u čitavoj ligi, već je apsolutno dominantan i u smislu poenterskog učinka u prva 24 minuta. Na proseku je od nekih 17 poena.

Na poslednjih 13 nastupa Kamerunac nije postigao nijednom manje od 27 poena, a ubeležio je četiri dabl-dabla, uz najslabiji procenat šuta od 50 odsto.

Centar, koji je prema fizičkim predispozicijama i korpulenciji, verovanto najdominantniji košarkaš u NBA ligi, najbolji je strelac sa prosečno ubačenih 33,4 poena.

Individualno, imao je treću najefikasniju partiju ove sezone sa 59 ubačenih poena protiv Jute, u pobedi 105:98.

Takođe, na deobi je trećeg mesta među najboljim igračima, kada je reč o broju blokada na jednoj utakmici. Na istom meču, u kojem je ubacio 59 poena, Embid je imao i sedam „banana“.

U konkurenciji centara, treći je najbolji asistent u Ligi. Sa 4,1 asistencijom, ipak je daleko iza Nikole Jokića, koji po meču deli 10 dodavanja.

Defanzivno je među pet najboljih odbrambenih igrača u ligi, kada je odbrana za dva poena u pitanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari