Embid propušta duel sa Jokićem: Baš me briga za MVP trku 1Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT

Najveći takmaci za MVP nagradu ove takmičarske godine sitno broje do kraja regularnog dela NBA sezone. Nažalost, poslednji okršaj između Nikole Jokića i Džolea Embida najverovatnije neće biti viđen.

Devetog aprila trebalo bi da bude obznanjeno ko je dobitnik nagrade MVP regularnog dela NBA sezone.

Trenutno je vodeći na listi Džoel Embid, dok je Nikola Jokić odmah iza Kamerunca.

Centar Filadelfije najbolji je strelac lige ove sezone sa prosekom od 33,3 poena, dok je Jokić na granici tripl-dabla po utakmici – 24,9 poena, 11,8 skokova i 9,9 asistencija.

Jedan od njih dvojice dobiće prestižnu nagradu. S tim u vezi, javnost je u Americi željno iščekivala duel između Denvera i Filadelfije u utorak ujutro (3.30), međutim, od najavljenog spektakla verovatno neće biti ništa.

Naime, Embid izvesno neće nastupiti zbog zdravstvenih problema, a neizvesnost utakmice mogla bi dodatno da bude umanjena ukoliko i Džejms Harden ne nastupi u Koloradu.

Embid ima problema sa desnim listom, dok Hardena muči Ahilova tetiva na levoj nozi.

Upitan nedavno, po ko zna koji put, Kamerunac je poručio da ga ne zanima trka za MVP priznanjem i da je po tom pitanju krajnje rasterećen.

– Bitan je samo plej-of. To što sam u MVP trci, već sam vam rekao, ne zanima me. Ako pobedim, dobro. Ako ne pobedim, nebitno. Nisam fokusiran na to – izjavio je Embid.

Filadelfija je trenutno treća na Istoku sa učinkom 49-25, dok je Denver lider Zapada sa 50-24.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari