Endi Marej: Neću da "šutiram" Novaka dok je na zemlji 1Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

U odnosu na većinu najvećih teniskih rivala Novaka Đokovića, Endi Marej ima razumevanja za situaciju u kojoj se trenutno nalazi njegov vršnjak. S tim u vezi, škotski teniser se suzdržava komentara, pogotovo onih koji poziciju najboljeg tenisera današnjice još više otežavaju.

Endi Marej se u petak ujutro po srednjeevropskom vremenu prvi put plasirao u jedno ATP finale još od 2019. godine. Nakon trijumfa nad Rajlijem Opelkom, upitan je da prokomentariše situaciju u kojoj se nalazi Novak Đoković.

Uprkos tome što su veliki rivali i što je Srbin sigurno direktan „krivac“ za daleko manji broj osvojenih grend slem turnira škotskog asa, Marej je nastupio veoma korektno.

„Ne želim da sedim ovde i šutiram Novaka dok je na zemlji. Rekao sam i pre neki dan – ova situacija nije dobra ni za koga“, izjavio je Endi Marej posle pobede.

„Ja ohrabrujem ljude da se vakcinišu, ali smatram da svako treba da ima pravo da donese sopstvenu odluku. Sa druge strane, u državi kao što je Australija treba da budete vakcinisani da biste se ovde takmičili i jasno je da je većina igrača odabrala da to učini. Praktično svi među 100 najboljih igrača su do odlučili, ne znam tačno kako je kod teniserki, ali je među teniserima vakcinisano 98% ili tako nešto. To je pozitivna stvar. Međutim, na kraju ljudi moraju da budu u mogućnosti da donose svoje odluke. Znam da će mnogi mladi sportisti biti uglavnom sasvim okej ako se zaraze virusom korona, ali mislim da svako treba da odigra svoju ulogu u ovoj pandemiji“, dodao je škotski teniser.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari