Eriksen: Meč protiv Srbije će za mene imati veliku emotivnu važnost 1Eriksenov gol na meču sa Holandijom. Foto: EPA-EFE

Kristijan Eriksen kaže da je njegov gol na povratničkoj utakmici u reprezentaciju Danske na subotnjoj utakmici protiv Holandije u Amsterdamu bio „samo zagrevanje“ za prijateljski duel u utorak protiv Srbije u Kopenhagenu, na terenu na kojem je doživeo srčani udar.

Vezista Brentforda postigao je drugi pogodak za svoju ekipu u porazu (4:2) od Holandije.

Na „Johan Krojf areni“ Eriksen je ušao u igru na početku drugog poluvremena, dok će u utorak protiv Srbije biti u startnoj postavi.

„To će imati dodatnu simboliku“, rekao je u izjavi za dansku TV stanicu Kanal 5.„Subotnji gol je bio samo zagrevanje za utorak kada ću nastupiti tačno na mestu gde se sve dogodilo“.

Eriksen: Meč protiv Srbije će za mene imati veliku emotivnu važnost 2

Foto: EPA/EFE

Ovaj 30-godišnjak, kome je ugrađen implantirani kardioverter-defibrilator (vrsta pejsmejkera) nakon zastoja srca na meču protiv Finske pre devet meseci, dobio je ovacije u Amsterdamu dok je zvanični spiker čitao imena danskih igrača, ali i u 48. minutu kada je postigao gol.

Već sad je sigurno da će u utorak na stadionu „Parken“ doček kapitenu biti mnogo emotivniji, a selektor Danske Kasper Hjulmand potvrdio je da će Eriksen na terenu biti od prvog minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari