Ešli Barti preskače US open 1Foto: EPA-EFE/ WILL OLIVER

Pokušavaju organizatori ovogodišnjeg US opena, ulažu maksimalne napore u nameri da prirede drugi ovosezonski grend slem, nakon što je zbog pandemije korona virusa otkazan Vimbldon, a za septembar pomeren Rolan Garos.

Uprkos ogromnom trudu, zvaničnici turnira u Njujorku juče su obavešteni da trenutno najbolja igračica na svetu neće učestvovati u strahu da bi mogla da se zarazi korona virusom, zbog kojeg je od marta takmičarska godina u prekidu.

Ešli Barti, sjajna australijska teniserka, priznala je da se veoma plaši i da strahuje da bi na „Flešing Medouzu“ mogla da se zarazi koronom.

Situacija sa kovidom 19 posebno je teška u SAD, gde broj zaraženih, nažalost i preminulih gotovo da ne jenjava (u sredu 66,921 novoobolelih, 1,485 umrlih).

Posle Brazila, Amerika je država sa najviše novozaraženih na dnevnom nivou na čitavoj planeti, tako da je, samim tim, i opasnost od potencijalne zaraze zaista velika.

Ujedno je strah razumljiv, opreznost velika, a obrazloženje odsustva Ešli Barti potpuno opravdano.

– Nećemo nastupiti na US openu, a odluku o Rolan Garosu ćemo saopštiti naknadno. Rizik od zaraze kovid 19 je i dalje veliki i jednostavno se ne osećam prijatno da izlažem svoj tim toj bolesti – istakla je Barti.

Biće to prvi put posle 10 godina da najbolje rangirana teniserka propusti US open. To je 2010. učinila i Serena Vilijams, ali je rekorderku u osvojenim GS titulama (u open eri) u tome sprečila povreda.

Đoković na spisku za Sinsinati

Iako Novak Đoković u svom kalendaru još nije objavio na kom turniru će prvo nastupiti posle pauze usled pandemije korona virusa, velika je verovatnoća da će krenuti od Sinsinatija. Naime, organizatori mastersa u ovom američkom gradu su objavili listu prijavljenih igrača, sa liderom ATP liste kao prvim nosiocem. Uz Srbina tu su i drugoplasirani Španac Rafael Nadal, treći teniser sveta Dominik Tim (Austrija), prošlogodišnji šampion ovog takmičenja Danil Medvedev (Rusija), top igrači poput Grka Stefanosa Cicipasa, Nemca Aleksandera Zvereva… Na spisku nema samo četvorice iz Top 40: Rodžera Federera, koji je ranije zbog operacije kolena najavio da će propustiti ostatak 2020. godine, njegovog zemljaka Stena Vavrinke, Francuza Gaela Monfisa i Italijana Fabija Fonjinija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari