EURO 2020: Austrija na Italiju 1Foto: EPA-EFE/Olaf Kraak

Fudbaleri Austrije pobedili su Ukrajinu 1:0 i tako osvojili drugo mesto u grupi C, te će se u osmini finala sastati sa Italijom.

Dok Ukrajina čeka ostale rezultate sa malim šansama da prođe dalje kao treća. Holanđani su nastavili dominaciju i lako savladali selekciju Severne Makedonije (3:0).

Austrijanci su tokom prvih petnaestak minuta imali apsolutnu kontrolu i dominaciju na terenu, ali to nisu konkretizovali, dok je Ukrajina igrača bojažljivo, na remi. Tako je bilo sve do 33. minuta kad je posle kormera Baumgartner postigao gol, azbog pretjpdne povrede pri sudaru glavama ubrzo potom je zamenjen. Arnautovićj e u 42. minutu imao šansu da podupla prednost, ali je traljavo šutirao sa nekih 11 metara

U nastavku su Ukrajinci zaigrali nešto bolje, valjda su shvatili da nemaju više šta da čekaju. Najbolju šansu imali su u 61. minutu kad je posle centaršuta Cigankova, Lajner hteo da izbaci loptu u korner pa umalo savladao svog golmana. Do kraja susreta je Austrija uspešno kontrolisala stanje na terenu, takođe, nisu se libili da troše vreme i da loptu zadržavaju u posedu što duže mogu.

I prvi put u istoriji prošli u drugi krug Evropskog prvenstva. 

„Hteli smo da igramo za naše navijače. Dugo su putovali do Bukurešta i drago mi je što smo ih obradovali. Lepo je biti uspešan. Sve je ovo sjajno, a momci odigrali fantastično i ostvarili veliki uspeh plasmanom u nokaut fazu. Ispisali smo istoriju. Prosto ste mogli da vidite na njihovim licima koliko im je sve to značilo. Ponosan sam“, rekao je selektor Austrije, Franko Foda.

Oleksandr Zinčenko, defanzivac Ukrajine i as Mančester sitija, bio je razočaran nastupom svoje reprezentacije. Ukrajina ima male šanse za prolaz kao treća u grupi.

„Austrija i njihova tvrda igra nije razlog našeg poraza, pali smo mentalno, a moramo da budemo pobednici. Moramo da dobijamo duele, ali sada prihvatamo realnost. Razočaran sam. Ne znam šta da kažem. Naša igra u prvom poluvremenu je bila neprihvatljiva, kao i naše ponašanje“, rekao je Zinčenko.

Grupa C

  1. kolo: Holandija – Severna Maledonija 3:0, Austrija – Ukrajina 1:0.

Holandija             3              3              0              0              8:2          9

Austrija                3              2              0              1              4:3          6

Ukrajina               3              1              0              2              4:5          3

S. Makedonija     2              0              0              2              2:8          0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari