Pešić: Nedović je spreman 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Selektor Srbije Svetislav Pešić održao je u Pragu konferenciju za štampu a pred prvi meč „Orlova“ na Evropskom prvenstvu u košarci.

Košarkaška reprezentacija Srbije otvara učešće na kontinentalnom šampionatu utakmicom protiv Holandije u petak od 21 čas.

„Postoji plan igre. Ne bih dovde stigao da sam osećao pritisak, odgovornost da. Prvo prema sebi, a onda prema košarkašima. Volim tu odgovornost. Ovde sam da mladim momcima, timu, da im pokažem pravi put. Da vratimo srpsku košarkašku tamo gde da pripada. Srpski košarku gledam kroz veliku sliku, a na toj fotografiji nije samo reprezentacija. Gledam košarku kao kompletan paket i tom paketu želim da dam doprinos. Zato sam došao“, rekao je Svetislav Pešić.

On je izrazio zahvalnost igračima koji su ostali do kraja u timu boreći se za svoje mesto na Evrobasketu.

„Moram da izrazim zahvalnost i respekt prema momcima koji su ostali s anama do samog kraja. Pokazali su da žele da ostanu u procesu i da budu članovi selekcije. Mi na njih apsolutno računamo. Nikola Milutinov je mnogo bolje, zbog virusa je ostao u Beogradu, ali je bolje i spreman je da dože. Možda će to već učiniti sutra. Nedović je trenirao sjajno, došao je spreman. Povreda je prošlost, sanirao je sve i imao je tri treninga zaredom. On je apsolutno spreman. Polako ćemo da ga ubacujemo u tim, njegovo iskustvo nam otvara puno opcija. Radujem se što je tu“, završio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari