Evrokup: Košarkaši Partizana pobedili Limož 1Foto: BETA/BRANISLAV BOZIC/MO (Arhiva)

U petom kolu Evrokupa košarkaši Partizana pobedili su večeras na gostovanju u Francuskoj ekipu Limoža sa 82:60 (16:25, 20:7, 20:8, 28:20) i ostali jedini tim u tom takmičenju sa stopostotnim učinkom.

Ovom pobedom Partizan je obezbedio učešće u drugoj fazi takmičenja, a povećao je šanse da se bori za prvo mesto u B grupi, što bi mu u nastavku donelo nešto lakše protivnike.

Crno-beli su, kao i na većini prethodnih utakmica, sporo ušli u meč i domaćini su veoma brzo stekli prednost od 12 poena. Izabranici Andree Trinkjerija su tada počeli da igraju mnogo angažovanije i koncentrisanije, pre svega u odbrani, da bi od druge četvrtine potpuno preuzeli kontrolu.

Igrači Limoža nisu mogli ništa da urade u unutrašnjoj igri i sve karte su bacili na šut spolja, ali ni tu nisu bili previše uspešni, jer su od 35 pokušaja pogodili samo deset trojki.

Mnogo bolji nisu bili ni u šutevima za dva poena, jer nisu pogađali ni svaki drugi put. Partizan je, s druge strane, koristio prednost u reketu, pa je tri četvrtine poena postigao šutevima za dva poena, uz samo četiri trojke.

Ogromnu prednost crno-beli su ostvarili u skoku i susret su završili sa 15 uhvaćenih lopti više od protivnika, koji je posle promašenih šuteva samo nekoliko puta imao šansu za drugi napad.

Trinkijeri je utakmicu igao sa samo devetoricom igrača, jer Kori Volden i Novica Veličković nisu bili u timu zbog povreda, a Artsion Parahuski nije ulazio na teren.

U šestom kolu Partizan će 5. novembra ugostiti Veneciju, koja je druga u grupi sa učinkom od tri pobede i dva poraza. Limož: Mbala, Krusol 3, Kriston 11, Varanauskas, Invernici 13, Dinj, Konklin 9, Lang 12, Butsije 4, Muđib, Braun, Senford 8. Partizan: Zagorac 4, Pejdž 14, Gordić 13, Parahovski, Jaramaz 8, Miletić, Birčević 4, Janković 4, Tomas 16, Pejners 8, Mozli 11.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari