Evroliga: Partizan ispustio dobijenu utakmicu i poklonio Olimpijakosu pobedu 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaši Partizana izgubili su od Olimpijakosa u 32. kolu Evrolige rezultatom 69:74 (22:17, 18:15, 19:14, 10:28).

Crno-beli su na taj način ispali van deset najboljih ekipa pošto ih je prestigao Efes koji je ranije večeras na gostovanju ubedljivo slavio protiv Baskonije.

Izabranici Željka Obradovića sada imaju skor 14-18, a Efes 15-17.

Partizan je izuzev prve polovine druge četvrtine odigrao dobrih 30 minuta, ali ih je koštala poslednja deonica koju su izgubili sa čak 18 poena razlike.

U prvoj četvrtini Partizan je dobro igrao i kontrolisao ritam utakmice kao i rezultat.

U drugoj četvrtini je Partizan izgubio čak šest lopti u napadu u prvih pet minuta pomenute deonice što je rezultatski vratilo Olimpijakos u meč, ali su Grci očajno odigrali završnicu prvog poluvremena, što je crno-belima donelo dvocifrenu prednost.

Prvo je Janulis Larenzakis faulirao Mateuša Ponitku kada je tim iz Pireja bio u bonusu, dok je u nastavku akcije Šejkil Mekisik udario Poljaka u glavu pa je napravio nesportski faul što je donelo čak četiri slobodna bacanja krilnom igraču koje je i realizovao, a potom je bio precizan i u narednom napadu.

Ipak, Najdžel Vilijams-Gos je protunjio kroz odbranu domaće ekipe i položio loptu u koš za „minus osam“ tima iz Pireja – 40:32.

Oporavio se Partizan u trećoj deonici u kojoj je izgubio samo jednu loptu, a to je i rezultovalo velikom prednošću od „plus 14“ – 52:38 u 27. minutu utakmice.

Ipak u poslednjoj letvrtini Olimpijakos je napravio seriju 12:0 za samo tri minuta igre za samo poen zaostatka – 59:58.

Ubrzo potom Pirejci su poveli i sa 62:61, a tada je već ušla „voda u uši“ Panteru u drugovima.

Nesigurna dodavanja i presečene lopte protivnika te nejasni napadi Partizana samo su još više pogoršavali situaciju beogradskog kluba i na kraju nisu izdržali pod pritiskom izabranici Željka Obradovića, te su zabeležili 18. poraz u elitnom takmičenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari