Evroliga smanjila kaznu Žalgirisu zbog ponašanja publike na meču sa Crvenom zvezdom 1edja Milosavljevic/STARSPORT

Evroliga je osudila ponašanje Žalgirisa i njegovih navijača na evroligaškom meču sa Crvenom zvezdom. Litvanski klub je zbog loše organizacije meča, kao i uvredljivog skandiranja na račun Zvezde, ali i na nacionalnoj osnovi trebalo da plati devet hiljada evra, međutim, prema saznanjima „BasketNews“ kazna je klubu smanjena tri puta, što znači da će u kasu Evrolige uplatiti tri hiljade evropskih novčanica.

Duel Žalgirisa i srpskog šampiona ostao je obeležen uvredama sa tribina koje su upućene crveno-belima poštu nisu hteli da drže antiratni transparent u bojama zastave Ukrajine. Nekoliko dana kasnije usledila je kazna, a potom i žalba od strane Litvanaca.

Navijačka grupa „Green White Boys“ odlučila da pomogne klubu, pa je za nedelju dana sakupila 6.607 evra za isplaćivanje kazne. Novac je prosleđen Žalgirisu, ali je sada doneta odluka da se kazna umanji, te će Evroliga dobiti manje od polovine pomenute sume. Ostatak će, kako se navodi, biti doniran nevladinoj organizaciji „Blue/Yellow“ koja podržava oružani otpor Ukrajine od 2014. godine i tamošnjim vojnicima i volonterima šalje namirnice kao podršku u ratu sa Rusijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari