F1: Pobeda Luisa Hamiltona u Monaku 1Foto: EPA-EFE/ SRĐAN SUKI

Vozač Mercedesa i aktuelni svetski šampion Luis Hamilton trijumfovao je na VN Monaka vožene na ulicama Monte Karla i tako uvećavao prednost u odnosu na timskog kolegu, Valterija Botasa, u generalnom šampionatu.

Drugi je kroz cilj, tik iza Hamiltona, prošao pilot Red Bula Maks Ferštapen, ali je zbog kazne od pet sekundi zbog incidenta u boksu i nebezbednog izlaska iz istog i potencijalnog sudara sa Botasom, na kraju zauzeo četvrto mesto, a druga pozicija je na kraju pripala vozaču Ferarija Sebastijanu Fetelu, dok je treće mesto zauzeo Botas.

Na uličnoj stazi u Kneževini smo videli standardnu trku, bez previše obilaženja, a velikih problema sa pneumaticima je imao upravo Hamilton, ali je ipak uspeo da završi trku ispred mladog Holanđanina, koji je želeo da ga pretekne i pobegne na prednost veću od pet sekundi, ali u tome i nije uspeo.

Hamilton je bio dovoljno dobar na startnom ciljnom pravcu i dovoljno brz u samom tunelu, pa je Ferštapenu gotovo po pravilu falilo po tri stotinke pred sam ulazak u tunel da ikako u šikani prestigne svetskog šampiona.

Ovo je šešta pobeda Mercedesa u isto toliko trka u ovogodišnjem šampionatu i sasvim je jasno da smo i definitivno dobili bitku u dvoje za novu titulu u „najbržem karavanu“ na svetu, a borba je aktuelna između pilota nemačke ekipe, Luisa Hamiltona i Valterija Botasa.

Pred sedmu trku u šampionatu, koja je na programu za dve nedelje u Kanadi, Hamilton ima 19 poena prednosti u odnosu na Botasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari