Fakundo Kampaco stiže u Crvenu zvezdu: Ugovor višemilionski, ali na leto može da ga raskine 1EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Velika vest za navijače Crvene zvezde! Fakundo Kampaco je, izvesno, novi košarkaš crveno-belih i ono što je najverovatnije, na Malom Kalemegdanu će ostati do narednog leta i to za milionsku svotu novca.

Kako piše španska Marka, sjajni argentinski plejmejker odlučio je da prihvati veoma unosnu ponudu Crvene zvezde, nakon što je Real Madrid, nakon desetodnevnog nećkanja, presekao i rešio da ne izjednači ponudu i time omogući Kampacu da realizuje transfer sa srpskim velikanom.

U poslednjem trenutku, u igru je ušao i Olimpijakos, ali je ponuda Atinjana bila manje unosna u odnosu na onu koju je 31-godišnji plejmejker dobio od Zvezde.

Kako Marka saznaje, Kampaco bi trebalo da od crveno-belih dobije čak 1,8 miliona evra do kraja sezone, uz opciju igranja za Zvezdu i u takmičarskoj 2023/24.

Iako bi ugovor trebalo da bude obavezujući u trajanju do kraja sezone 2023/24, Argentinac bi imao mogućnost da na leto jednostavno raskine ugovor i to za svega 50.000 evra.

Ako bi to uradio, ostao bi bez garantovanih, impozantnih 2,5 miliona evra, koliko bi dobio za ostanak na Malom Kalemegdanu.

Razlog eventualnog odbijanja nastavka saradnje nalazi se u finansijskoj obavezi koju Argentinac ima prema Realu.

Naime, kada je 2020. odlazio u Denver Nagetse, obavezao se da sam doplati propisano obeštećenje koje je iznosilo šest miliona dolara.

Kako prema NBA pravilima, klub ima mogućnost da maksimalno plati na ime obeštećenja 800.000 dolara, ostatak je morao da doplati sam košarkaš.

Kampaco još uvek nije isplatio kompletan dug, Španci pišu da mu je preostalo još 2,6 miliona dolara i to bi mogao da bude razlog njegovog eventualnog pokušaja da idućeg leta dođe do što unosnijeg ugovora, po mogućstvu u NBA.

Kampaco je nepune dve sezone pokušavao da se nametne Nagetsima i uspostavi košarkašku konekciju sa Nikolom Jokićem, ali u tome nije uspeo.

Ovoga leta, uprkos izdašnim ponudama iz Evrope, odlučio je da potpiše privremeni ugovor sa Dalasom, ali ni u ekipi  Džejsona Kida nikoga nije ubedio da bi trebalo da ostane.

Crvena zvezda je iskoristila momenat i verovatno iznenadila ponudom daleko bogatije evroligaše, u meri da niko nije bio kadar da joj isparira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari