Federer ostao bez renkinga na ATP listi: Mislim da mi tenis ne treba, voljan sam da slavim male stvari 1Foto: EPA-EFE/ NEIL HALL

Švajcarski teniser Rodžer Federer uskoro će napuniti 41 godinu, a povratak na teren posle duge pauze izgleda da mu nije prioritet.

Nekadašnji svetski broj jedan i vlasnik 20 Gren slem trofeja uživa sa porodicom i nije mu bilo teško da se navikne na život bez tenisa.

„Volim da pobeđujem, ali ako više nemate želju za takmičenjem, onda je bolje prestati. Mislim da mi tenis ne treba. Voljan sam da slavim male stvari, na primer kada moj sin učini nešto kako treba ili moja ćerka dođe iz škole sa dobrom ocenom“, rekao je Federer, koji od danas zvanično više nema ranking na ATP listi, prenosi Sportklub.

„Tenis je samo deo moje ličnosti. Želim da ostanem uspešan i uložim svoju energiju u posao, možda ponekad dam i više nego što bih trebalo. Ali može se i izvan sporta. Znam da profesionalna karijera ne može večno da traje i to je u redu.“

Federer je zbog operacije kolena van terena više od godinu dana, a poslednji put na terenu je bio na Vimbldonu 2021.

„Kad sam bio na turneji, naša putovanja su ponekad bila preterano naporna, pogotovo jer smo morali da ih organizujemo i za decu. Sada je lepo odmoriti se od toga, čak i deci, iako im nedostaju putovanja. Imamo prijatelje po celom svetu. Prijatelje iz Njujorka i Melburna nismo videli nekoliko godina. Iskreno, mogu da kažem da sam vrlo srećan što provodim vreme kod kuće. Ono što je posebno dobro jeste da sada mogu da dogovorim termine za, recimo, utorak ujutro tri nedelje ranije. Ponekad nam nedostaju putovanja, naravno, nedostaje mi i sport, ali u isto vreme i život kod kuće je takođe dobar,“ izjavio je Federer, koji će 8. avgusta napuniti 41 godinu.

Švajcarac je sa 20 Gren slem titula na trećem mestu večne liste iza Novaka Đokovića (21) i Rafaela Nadala (22).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari