Fenerbahče razbio Real 1Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Opterećen umorom i teškim rasporedom na oba fronta, Real je u odloženom meču Evrolige naišao na Fenerbahče koji se nalazi u odličnoj formi. Madriđani su posebno loši bili u prvom poluvremenu u kome su oborili negativni klupski rekord po broju ubačenih poena u uvodnih 20 minuta – svega 17 (prethodni iznosio 23). Bio je to jasan znak da će Real kapitulirati u Istanbulu, i tako doživeti drugi uzastopni, a tek prvi evroligaški poraz posle devet vezanih trijumfa (66:51).

Fener je na dominantan način vezao četvrtu pobedu, a treću evroligašku, došao do skora 12-10 i time najavio kandidaturu za plej-of. Kao nedavno u Milanu, Marko Gudurić je i protiv Reala odigrao veoma kvalitetan meč; sa 12 poena bio je najefikasniji u redovima „kanarinaca“, a sjajnu partiju pružio je i plejmejker Pjerija Henri sa čak devet asistencija.

Tavareš sa 14 i Ljulj 12 poena bili su jedini dvocifreni u sastavu Reala.

Aleksandar Đorđević, trener Fenerbahčea, sigurno će biti zadovoljan načinom na koji su njegovi puleni došli do pobede.

Defanzivno su odigrali na visokom nivou, potpuno razoružali protivnika, naročito u šutu sa distance. Real je meč završio sa svega šest pogođenih šuteva van 6,75 iz 30 pokušaja. Nije ni Fener bio precizniji u šutu za tri (takođe šest ubačenih šuteva, uz iste procente od 20 odsto) ali je odigrao kolektivnije i tečnije u napadu, što je potvrđeno sa 18 naspram 11 timskih asistencija Madriđana.

Istovremeno, Milan je slavio u Kaunasu protiv Žalgirisa u takođe odloženom evroligaškom meču (70:74). Najefikasniji u Armaniju bili su Dilejni (20p) i Denijels (15p), dok je u sastavu Žalgirisa bolji od ostalih bio Lekavičijus sa 16 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari