Ferari predstavio poseban bolid – SF1000 1Foto: . EPA-EFE/SCUDERIA FERRARI

Ekipa Ferarija na ekstravagantnoj svečanosti u pozorištu „Romolo Vali“ predstavila je bolid za predstojeću sezonu Formule 1, koji nosi nazvan SF1000 u čast toga što će italijanski tim učestvovati na svojoj 1.000. trci u šampionatu.

Farbanje bolida je ostalo skoro isto kao i prethodne godine, a posebno mesto i dalje zauzima inicijativa glavnog sponzora tima kompanije Filip Moris – „Mission Winnow“.

„Jasno je da će ovo biti zanimljiva godina, prepuna neizvesnog takmičenja, duga sezona, ali i važna zbog paralele koju moramo da kreiramo i razvijemo potpuno novi bolid u skladu sa propisima koji će stupiti na snagu od 2021. godine, tako da će tim biti izuzetno zauzet“, rekao je izvršni direktor Ferarija Luj Kamiljeri, „Imam poverenje u naše žene i muškarce, njihovu kreativnost, disciplinu i odlučnost, a iznad svega radnu etiku koju su imali ranije, što je zaštitni znak ove kompanije, koju je pokrenuo naš osnivač Enco Ferari. Matija Binoto i njegov tim rade odličan posao i radujemo se uspesima koji nas čekaju“.

Ferari je prvi tim koji je uživo predstavio ovogodišnji bolid, iako je Has prošle nedelje objavio slike novog modela, dok je Mercedes prikazao novo farbanje, ali na prošlogodišnjem bolidu u ponedeljak.

Boje italijanskog tima će braniti nepromenjena vozačka postava u odnosu na prošlu sezonu, a koju čine Šarl Lekler i Sebastijan Fetel. Mladi Monegašanin je pre nekoliko nedelja potpisao novi ugovor po kojem će u Ferariju ostati do 2024. godine, dok četvorostrukom svetskom šampionu ugovor ističe na kraju sezone. Tokom prošle sezone njih dvojica su zajedno upisali tri pobede i devet pol pozicija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari