Verstapenu pobeda na VN Bahreina, prvoj trci sezone u Formuli 1 1Foto: EPA-EFE/Ali Haider

Vozač Red Bula Maks Verstapen trijumfovao je na Velikoj nagradi Bahreina, kojom je startovao ovogodišnji šampionat Formule 1.

Aktuelni šampion je konačno došao do prve pobede na stazi „Sakir“, i to pošto je u prethodnih osam trka u Bahreinu imao čak pet odustajanja.

Holanđanin je na otvaranju sezone slavio ispred timskog kolege Serhija Peresa, a dvojcu Red Bula se na podijumu pridružio Fernando Alonso u Aston Martinu.

Pored apsolutne dominacije Verstapena, kao i Alonsovog proboja na pobedničko postolje, prvu trku obeležilo je i odustajanje vozača Ferarija Šarla Leklera zbog kvara.

Fernando Alonso, bivši dvostruki šampion Formule 1 je pokazao svu snagu Aston Martina i bitke sa Mercedesima i Ferarijem završio trijumfalno za 99. podijum u karijeri, prvi od VN Katara 2021. godine.

Ferari je doživeo pravi debakla, jer je posle odustajanja Leklera Sajns izgubio mesto na podijumu od Fernanda Alonsa.

Mercedesi su bili opasni u nekim momentima, ali nisu uspeli da ostvare više od petog mesta Hamiltona i sedmog, na kojem se našao Rasel. Između njih dvojice ugurao se drugi vozač Aston Martina Lens Strol, a od osme do desete pozicije poređali su se Botas, Gasli i Albon.

Najbrži krug trke odvezao je Gvanju Džou, ali neće dobiti bod jer se nije plasirao među najboljih deset.

Naredna trka Formule 1 vozi se za Veliku nagradu Saudijske Arabije 19. marta, uz direktne prenose na Sport Klubu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari