Fetel osvojio pol poziciju na Hungaroringu 1Foto: EPA/ YURI KOCHETKOV

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel osvojio je pol poziciju za nedelju trku VN Mađarske na Hungaroringu, isped timskog kolege Kimija Rajkonena, koji je od Nemca bio sporiji za samo 106 hiljaditinke.

Iz drugog startnog reda krenuće vozači Mercedesa Valteri Botas i Luis Hamilton, što definitivno nije dobar rezultat, budući da je Hungaroring poznat po tome što i nema previše mesta za preticanje, pa će strategije biti od velike važnosti na trci koja počinje sutra u 14 sati.

Iz trećeg startnog reda krenuće tandem Red Bula Maks Ferštapen – Danijel Rikardo, što će predstavljati još jednu otežavajuću okolnost po pilote Mercedesa, pošto će ih bez ikakve dileme odmah napasti, a imajući u vidu njihov današnji tempo, mogla bi to biti izuizetno zanimljiva borba makar u uvodnih par krugova.

Ipak, današnji dan su obeležili vozači Meklarena Fernando Alonso i Štofel Vandorn s obzirom na to da su prvi put u ovoj sezoni završili kvalifikacije među deset najboljih, pa će na nedeljnoj trci startovati sa osmog, odnosno devetog mesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari