Fifa: Brazil i Argentina moraju da odigraju utakmicu u kvalifikacijama za SP 1Foto: EPA-EFE/Sebastiao Moreira

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) odredila je danas da reprezentacije Brazila i Argentina ponovo moraju da odigraju utakmicu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, koja je prekinuta zbog kršenja antikovid pravila i kaznila je aktere.

Utakmica je igrana 5. septembra u Sao Paolu, a zvaničnici zdravstvenih vlasti Brazila ušli su u teren i prekinuli meč u sedmom minutu, pošto su četvorica argentinskih fudbalera prekršila pravila o karantinu i falsifikovali prijave.

Oni su tvrdili da prethodnih 14 dana nisu bili u Velikoj Britaniji, koja je tada bila na crvenoj listi brazilske vlade, a došli su iz klubova Premijer lige.

Argentinski fudbaleri Emilijano Buendija, Emilijano Martines, Đovani Lo Selso i Kristijan Romero suspendovani su sa po dve utakmice u organizaciji Fife, pošto nisu poštovali protokol svetske kuće fudbala.

Fifa je kaznila Fudbalski savez Brazila sa 550.000 švajcarskih franaka „zbog narušavanja reda i bezbenosti i napuštanja utakmice“.

Fudbalski savez Argentine kažnjen je sa 250.000 funti“zbog neispunjavanja obaveza u vezi sa redom i bezbednosti, pripremom i učešćem u utakmici i prekidanjem utakmice“.

Fifa nije odredila novi termin meča.

Brazil i Argentina su se već plasirali na Svetsko prvenstvo u Kataru, a južnoameričke kvalifikacije završiće se u martu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari