FIFA omogućila, Urugvajac iskoristio pravo da pobegne iz Rusije 1EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Fudbaler moskovskog Dinama naprasno napustio klub i zemlju pod sankcijama.

Strani fudbaleri na privremenom radu u Rusiji već mesecima imaju mogućnost da u bilo kom trenutku naprave jednostrani raskid ugovora sa tamošnjim klubovima i ne snose posledice zbog toga, jer je to u skladu sa „uredbom“ Međunarodne fudbalske federacije, u sklopu njenog paketa sankcija prema državi koja je vojno napala Ukrajinu.

Međutim, slučaj Giljerma Varele izazvao je veliku pažnju i burne reakcije u najvećoj državi sveta. Ne samo zbog toga što je iskoristio opciju dobijenu od FIFA već zato što je ne tako davno tvrdio da nerma nameru da ode, a onda je samo nestao iz karantina i to malo pre meča tog dana.

„Dva sata pre utakmice saznali smo da nije tu. Nezabeležen slučaj. Kao španska serija, zapravo – urugvajska“, prepričao je medijima Dmitrij Skopincev, prvotimac Dinama na čijoj trenerskoj klupi sedi, od ovog leta, srpski stručnjak Slaviša Jokanović.

Varela je u doskorašnji klub stigao u jesen 2020. godine i imao je ugovor do sledećeg proleća, ali je potpisano ostalo mrtvo slovo na papiru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari