FIFA preko Muse "dere" Al Nasr: Dovode igrače za džakove para, a brukaju se zbog duga od 460.000 evra 1Foto: EPA-EFE/STR

Saudijski fudbalski klub Al Nasr je došao u centar svetske pažnje kada je prošle zime doveo portugalsku zvezdu Kristijana Ronalda na ugovor do 2025. za 90 miliona evra godišnje, što s raznim bonusima ide do 200.

Jedan od najubitačnijih golgetera ikada povukao je nogu, jer je Saudijska Arabija postala obećana zemlja u kojoj kaplju pare, a Al Nasr nije stao na jednom atraktivnom transferu nego je nedavno iz Intera doveo Hrvata Marcela Brozovića na tri godine za 25 miliona evra po godini.

U jeku transfer bajke, kad se govori o dolasku u Rijad i Marokanca Hakima Ziješa iz Čelsija i Italijana Domenika Berardija iz Sasuola, Al Nasru je FIFA pokazala „crveni karton“. Po nalogu Suda za sportsku arbitražu zabranila mu je da dovodi igrače. a razlog je dug od 460.000 evra prema Lesteru iz kojeg je 2018. stigao nigerijski napadač Ahmed Musa. Taj novac je engleski tim zasluižio kao bonus po slovu ugovora zbog Musinog doprinosa da se 2019. osvoji titula državnog prvaka, a ona klubu izmiče već četiri godine, pa i s Ronaldom.

Musa u poslednje dve godine igra u Turskoj. Dug nije namiren iako je investicioni fond koji ima većinsko vlasništvo u Al Nasru obećao da će izvršiti obavezu čim je pre dve godine upozoren „žutim kartonom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari