Šta je to klin za kopačke: Najstariji profi fudbaler Japanac Miura (56) igraće i dalje u Portugaliji 1Foto: Kyodo News via AP

Japanac Kazujoši Miura (rođen 26. februara 1967), najstariji profesionalni fudbaler na svetu, igraće u portugalskom drugoligašu Oliveirenseu i u idućoj sezoni.

U prošloj, koju je klub iz grada u oblasti Porta završio na desetom mestu među 18 timova na terenu je proveo samo 28 minuta, ulazeći u igru s klupe za rezerve u tri utakmice. I to mu je bilo dovoljno da ga proglase za najboljeg igrača meča poslednjeg kola, kada je s 4:3 savladan Leišois. Miura je tada igrao 26 minuta. Protivnički trener je njegovo uvođenje ocenio kao uvredljiv čin i pretvaranje utakmice u cirkus.

Miura, koga zovu Kralj Kazu, igra u Oliveirenseu od januara kao pozajmica japanskog prvoligaša Jokohame. Oba kluba imaju istog vlasnika. U Jokohami je od 2005, a prošle godine je bio pozajmljen domaćem četvrtoligašu kojim upravlja njegov stariji brat Jasutoši. Tamo je dao dva gola u 18 utakmica.

Za reprezentaciju Zemlje izlazećeg sunca je postigao 55 golova na 89 mečeva. Karijera u državnom timu mu je završena pre 23 godine. U zagrebačkom Dinamu je bio 1999 (12 utakmica).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari