Filip Kostić u društvu sa Benzemom 1EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Reprezentativac Srbije na 12. mestu na listi kandidata za titulu najboljeg fudbalera Evrope.

Filip Kostić je vedrio i oblačio u veznom redu Ajntrahta i Ligom Evrope prošle sezone, pa je najbolji asistent drugog po jačini klupskog takmičenja Evropske fudbalske federacije zasluženo poneo epitet njegovog najboljeg pojedinca tokom takmičarske 2021/2022, da bi, ,od nedavno član Juventusa sada dobio još jedno priznanje UEFA.

Njen stručni žiri je reprezentativca Srbije uvrstio na spisak od 15 kandidata za nagradu za najboljeg fudbalera Evrope u prošloj sezoni, dok su njihov poredak i 12. pozicija momka iz Kragujevca odlučeni glasanjem trenera učesnika LE, Lige šampiona i Lige konferencije, kao i 55 novinara.

Stručni žiri sa poznatim „facama“ poput Tima Kejhila, Kozmina Kontre, Frenka de Bura, Ajtora Karanke, Robija Kina, Marsela Kolera, Kloda Makelelea, Roberta Martineza, Vilija Sanjola, Tomasa Šafa, Gereta Sautgejta, Đovanija van Bronkhorsta… pohvalno se izrazio o učinku najboljeg asistenta minule LE, ceneći njegov uticaj na fudbal nemačkog tima i mimo brojki, ali naravno da je najviše glasova zaslužio Karim Benzema.

Sa 15 golova na 12 utakmica već je odneo MVP priznanje u Ligi šampiona, gde je madridski Real predvodio do 14. titule kontinentalnog prvaka, a njegov doprinos je bio nemerljiv i u osvajanju titule u Španiji, pa nije čudo što će sa ukupno 44 pogotka i 15 asistencija na 46 mečeva, u 34 godini, odneti ovo laskavo prizanje, ranije „rezervisano“ za Lionela Mesija i Kristijana Ronalda. Nema dileme ni oko toga da će, u petak, za najboljeg trenera biti proglašen šef Realove struke Karlo Anćeloti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari