Filipu Petruševu sužen manevar u Filadelfiji, u Crvenoj zvezdi pomno prate situaciju 1foto Peđa Milosavljević/STARSPORT

Kada je Nik Nurs promovisan za novog šefa struke u Filadelfiji, pojavila se informacija da bi Filip Petrušev mogao da dobije dvogodišnji ugovor sa Siksersima. Ipak, poslednji potezi menadžmenta pokazuju da je izgledniji povratak srpskog centra na Stari kontinent.

Dobio je Filip Petrušev poziv da nastupa za Filadelfiju na Letnjoj ligi.

Tokom tri utakmice u Kaliforniji, statistički je bio sasvim solidan ubacujući u proseku devet poena, uz nekih osam skokova. Ipak, utisak je da nije bio dovoljno korišćen, odnosno da je akcenat bio na nekim drugim igračima i njihovim individualnim umećima.

Pojavile su se i kritike u američkim medijima da je defanzivno poprilično loš na poziciji centra.

Na sve to, poslednji potezi menadžmenta Siksersa sigurno su onespokojili 23-godišnjeg centra, s obzirom na to da je kao alternacija Džoela Embida prvo potpisan Mo Bamba, a potom je obnovljena saradnja sa Montrezelom Herelom.

Herel je bio član Filadelfije, obavezao se na jednogodišnju saradnju, a po isteku je klub odlučio da mu, ipak, ponudi novi, piše Adrijan Vojnarovski. Opet će zadužiti opremu tima za koji je beležio 5,6 poena i 2,8 skokova.

Bamba, pak, nije zadovoljio tokom poslednja četiri meseca prethodne sezone u Lejkersima. „Jezerdžije“ nisu odlučile da mu plate 10.300.000 dolara za narednu takmičarsku godinu tako da je postao slobodan u izboru nove sredine.

Siksersi su sa nekada šestim pikom na draftu potpisali jednogodišnji ugovor.

Ovim potezima uprava Filadelfije pokazala je i koliko je sužen prostor Petruševu za potencijalni manevar, u smislu potpisivanja ugovora sa Siksersima.

Situaciju pomno prate u Crvenoj zvezdi, verujući na reč menadžeru samog košarkaša, Mišku Ražnatoviću koji je nedavno poručio da će Petrušev u sezoni 2023/24 igrati u NBA ili Zvezdi.

Važno je istaći i da je interesovanje pokazao i Makabi iz Tel Aviva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari