FINA suspendovala "boksera" Burića, Hrvati se žale 1 EPA-EFE/Zsolt Czegledi

Zbog udaranja japanskog kolege, hrvatski vaterpolista ne može da igra tri meča za svoj tim, koji se bori za četvrtfinale Svetskog prvenstva.

Rina Burića sigurno neće biti bazenu u današnjem duelu sa Gruzijom (15.30), a vrlo verovatno ni u očekivanom derbiju sa Srbijom, 29. juna. Zato što je Međunarodna plivačka i vaterpolo federacija njegov prekršaj nad reprezentativcem Zemlje izlazećeg sunca, u zadnjem kolu grupne faze, ocenila kao „izrazito brutalan“.

„Ovo je težak i šokantan udarac za hrvatsku reprezentaciju“, poručili su iz Hrvatskog vaterpolo saveza, očigledno zatečeni dužinom izrečene suspenzije za udaranje pesnicom 25-godišnjeg beka. Sudije nisu registrovale njegov divljački start, ali su kamere snimile boksersku scenu, a FINA reagovala dan posle.

„Sigurno da je otežavajuća okolnost za nas bila prvo iščekivanje kazne za Rina Burića, a onda i sama informacija kakva je, kolika je. Ne podržavam udaranje, ali moramo da vidimo šta je uzrok“, poručio je selektor Hrvatske Ivica Tucak, nadajući se da će biti usvojena žalba HVS, a izrečena sankcija biti ublažena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari