Finala Dejvis kupa na svake tri godine 1Foto: FreeImages/ Bob Smith

Potpredsednik Teniske federacije Nemačke Dirk Hordorf kritikovao je Upravni odbor Međunarodne teniske federacije ITF i njenog predsednika Dejvida Hegertija, osvrćući se na način na koji su propale predložene reforme u Dejvis i Fed kupu.

Hordof je takođe predložio novi format Dejvis kup takmičenja, po kome bi nacionalni timovi finalne mečeve igrali svake treće godine, koja se ne bi poklapala sa olimpijskom godinom.

– Svako ko se ponadao da je ledeno doba koje je vladalo između Međunarodne teniske federacije i tenisera završeno izborom Dejvida Hegertija za predsednika, i da će nova uprava pokrenuti hrabre reforme u Dejvis i Fed kupu, veoma se prevario. Umesto toga, izgleda da će neko morati da počisti nered koji se nagomilao u ITF-u poslednje dve godine – piše na početku Hordorf.

On dalje objašnjava da ideja da se Dejvis kup mečevi igraju u tri dobijena seta nije usvojena zato što predlog nije bio dobro razrađen, kao i da bi bilo mnogo pametnije usvojiti sugestije samih igrača.

– Teniseri su poslali pismo Dejvidu Hegertiju nakon US opena 2016. dajući jasne i razumne predloge. ITF je trebalo da iskoristi tu priliku ali pismo čak nije bilo dostupno svim članovima Upravnog odbora…. Velika prilika je tako prokockana – tvrdi Hordorf.

Potpredsednik nemačke teniske federacije smatra da je predlog igrača da se Dejvis kup ne igra svake godine, pogotovu ne tokom olimpijske godine dobar i da bi ga trebalo usvojiti.

– Ako posmatrate Dejvis kup kao značajan događaj, ako želite da na njemu vidite najbolje timove, onda treba da se ugledate na ostale sportove koji na uspešan način promovišu događaje sličnog formata. Zašto se Dejvis kup ne bi igrao na svake dve ili tri godine? To bi rešilo jedan od osnovnih problema u reklamiranju Dejvis kupa. Organizatori bi imali odgovarajući, jasno određen vremenski rok da stupe u kontakt sa stadionima, gradovima i sponzorima – predlaže Hordorf.

Po njegovom mišljenju tokom jedne godine timovi bi mogli da igraju mečeve u grupama u kojima bi bilo po četiri selekcije. Naredne godine mogli bi da se igraju revanši a treće finalni dueli kao i mečevi za opstanak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari