I političari ljuti zbog Vlahovića 1EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Gnevnoj reakciji navijača Fiorentine zbog transfera srpskog golgetera u omraženi Juventus pridružili se gradonačelnik Firence i bivši premijer Italije.

Fiorentinina prodaja Dušana Vlahovića najtrofejnijem, najpovlašćenijem, najpopularnijem, najkritikovanijem… fudbalskom klubu u Italiji i dalje je jedna od udarnih sportskih vesti u Evropi, ali i razlog velike ljutnje navijača Viole, pa i političara među pristalicama ljubičastih.

– Pred kamerama smo, pa moram da se uzdržavam da ne psujem. Ovo je kao dan žalosti u Firenci. Imao sam 15 godina kada je Roberto Bađo prodat Juventusu i išao sam na proteste na Pjaci Savonarola. Apsolutno sam besan. Zašto Fiorentina mora sve i uvek da proda Juventusu? Makar ih pošaljite u neke druge klubove – pobesneo je Mateo Renci, bivši predsednik Vlade Italije i veliki fan Fiorentine, čija je uprava u skorijoj prošlosti Staroj dami prodala i Federika Bernardeskija i Federika Kijezu.

Ogorčenje ne krije ni gradonačelnik Firence Dario Nardela.

– Kao navijač ne mogu da sakrijem razočaranje kad vidim da usred sezone prodajemo našeg najboljeg igrača, pogotovo klubu koji je naš direktan rival za mesto na tabeli Serije A… U suštini, ovaj potez je još jedan dokaz da moderni fudbal ide sve dalje od navijača, u smislu autentičnosti, a vode ga ljudi koji imaju previše moći u svojim rukama. Romantična ideja o igračima koji su simboli klubova je odavno nestala, ali postoje i dalje određene vrednosti i strast među bazom navijača Fiorentine, koja je zgažena i ponižena u ovakvim situacijama – razočarano je zaključio prvi čovek grada umetnosti, dok najžešči pripadnici navijačkih grupa ne prestaju da prete vodećem strelcu Serije A zbog toga što je izabrao da od svih dresova obuče torinski crno-beli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari