Arsenal kvari posao Barseloni oko Kansela 1Foto: EPA-EFE/Siu Wu

Žoao Kanselo (29 godina) je možda potpis prošlog leta, budući da je to pojačanje koje ima najveći uticaj na tim Barselone.

Krilo Mančester sitija je stiglo u Kataloniju na izričit zahtev Ćavija Ernandeza i sa ciljem da pojača odbranu, a sada impresionira Portugalac koji obara lične rekorde čak i pred kraj sezone.

Nakon najnovijih izjava bivšeg igrača Bajerna, Intera ili Valensije u kojima je jasno da je odnos između njega i Gvardiole u potpunosti prekinut, Portugalcu je, čini se, nemoguća misija da se vrati u Siti ovog leta kada se završi pozajmica sa Kataloncima, a interesovanja za njega ne nedostaju.

Iako Blaugrana radi sve što je u njenoj moći na trajnom dovođenju Kansela ovoga leta, čini se da oni nisu jedini koji su zainteresovani za Portugalca, kao što je britanski list „The Sun“ nagovestio ovog ponedeljka.

Britanski mediji uveravaju da se Arsenal takođe pridružio u nadmetanju za njegov mogući potpis.

Trener „tobdžija“ Mikel Arteta, koji je bio u stručnom štabu Pepa Gvardiole, dobro poznaje igrača iz vremena provedenog u Sitiju i bio bi zainteresovan da Portugalac ojača poziciju beka, bilo desnog bilo levog.

Trenutno te pozicije zauzimaju Ben Vajt i Takehiro Tomijasu na desnoj, te Jakub Kivior i Oleksandr Zinčenko na levoj strani, piše katalonski list Mundo Deportivo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari