FK Dragačevo bez struje, pa bez Guče 1Foto: FK Dragacevo (Ilustracija)

Čuveni Sabor trubača u Guči ove godine neće biti održan na stadionu Fudbalskog kluba Dragačevo već u porti lokalne crkve.

Dok u Kulturnom centru opštine Lučani u Guči tvrde da je Sabor izmešten zbog toga što su tereni poplavljeni, u FK Dragačevo kažu da je šteta sanirana, a da je do izmeštanja došlo kao vidik pritiska zbog spora kome pripada stadion.

Potpredsednik FK Dragačevo Nebojša Koković objašnjava za Danas da je klub uspeo da pronađe sredstva da sanira štetu, ali da Kulturni centar to koristi kao alibi da bi izmestio Sabor. On naglašava i da je klubu bez pravog razloga isključenja struja.

– Pre dve godine smo ušli u spor sa Kulturnim centrom oko toga kome pripadaju tereni. Katastar u Čačku je potvrdio da oni pripadaju nama, ali je Geodetski zavod u Beogradu dva puta tu odluku poništavao, tako da spor još uvek traje. Nama je posle ovogodišnjih poplava isključena struja pod izgovorom da postoji oštećenje elektro instalacija. Mi sada ne možemo ni da počnemo pripreme za opštinsku ligu jer nemamo na stadionu ni mogućnost za toplu vodu. Žao mi je što nam se nikada nisu ni obratili, niti prihvatili da sednemo da se dogovorimo. Pozivali smo ih, slali dopise, ali odgovore nismo dobili. Mislim da nikome nije u interesu da se Sabor ne održi na terenima FK Dragačevo gde se već dugi niz godina održava – priča Koković.

Problem je prema njegovim rečima nastao još kada su tereni FK Dragačevo 2005. godine pripali Kulturnom centru.

– Zašto je opština tada terene dodelila Kulturnom centru, ne znam. FK Dragačevo je osnovano 1932, a tereni su izgrađeni još šezdesetih godina prošlog veka. Onda su odjednom 2005. godine pripali Kulturnom centru, a mi nismo mogli ni električno brojilo da dobijemo na ime kluba. Kulturni centar je nama godinama uredno plaćao korišćenje terena za Sabor, ali sada im je zasmetalo jer želimo da povratimo vlasništvo koje nam pripada – tvrdi Koković.

On dodaje i da se niko u klubu ne bavi politikom, te da ne želi da problem diže na takozvani politički nivo.

– Oni sada pričaju da smo tražili pet miliona za korišćenje terena i ne znam šta sve još, što apsolutno nije tačno. Žao mi je što je do ovoga došlo. Bivši predsednik kluba Aleksandar Pajović bio je prinuđen posle niza pritisaka da podnese ostavku, pa sam ja kao potpredsednik preuzeo trenutno i njegovu dužnost. Ni ja, niti bilo ko iz kluba, ne drži nikome političku stranu niti želimo da mešamo politiku. Nama je jedini cilj da FK Dragačevo preživi, a na ovakav način to će biti sve teže – dodaje Koković.

Klub se za pomoć oko sanacije terena obraćao i Opštini Lučani, ali po rečima Kokovića nikakav odgovor nije dobio.

– Molili smo za pomoć kako bi sanirali štetu od poplave, ali nikakav odgovor nismo dobili. Molili smo prvenstveno zbog toga da bi stigli sve da pripremimo na vreme za Sabor. Na kraju smo sve uradili sami, a velika sredstva dao nam je Hotel Norvic Guča. Tereni su sada potpuno spremni iako to iz Kulturnog centra osporavaju – zaključuje Koković.

Kovačević: Tereni pripali klubu greškom katastra

Vršilac dužnosti direktora Kulturnog centra opštine Lučani u Guči Jovan Kovačević tvrdi da je poplava jedini razlog zbog kojeg će se Sabor održati u porti crkve, a ne na stadionu FK Dragačevo.

– Tereni su greškom katastra upisani na FK Dragačevo i mi taj problem rešavamo legalnim pravnim sredstvima. Te terene je Kulturni centar izgradio 2005. godine upravo za potrebe Sabora i mi smo vodili brigu o njima. Međutim, uprkos svemu tome, glavni razlog za izmeštanje Sabora nije spor između nas i FK Dragačevo već to što je u junu glavni teren bio potpuno poplavljen. Zbog toga što nemamo još uvek imovinsko pravo nismo mogli da uđemo tamo i sprovedemo čišćenje i dezinfekciju. Voda je bila preko jednog metra i tamo je ostalo blato. Bukvalno je teren izgledao kao korito. Zato iz zdravstvenih razloga nismo smeli da rizikujemo i tamo zakažemo Sabor ove godine – priča Kovačević za Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari