FK Partizan: Bez rasističkih i političkih parola na utakmici sa Malatijom 1Foto: Beta

Fudbalski klub Partizan zamolio je svoje navijače da tokom večerašnje utakmice sa turskom Malatijom u kvalifikacijama za Ligu Evrope ne vređaju protivničke igrače na rasnoj osnovi, da ne koriste političke parole i ne pozivaju na mržnju i nasilje, već da navijaju sportski i pomognu svom klubu.

Partizan je u saopštenju na klupskom sajtu naveo da je na redovnom organizacionom sastanku klubova i izaslanika Uefa, upozoren da „Uefa ima saznanja da je običaj da se na utakmicama koju crno-beli igraju sa turskim klubovima peva pesma za koju smatraju da je rasistička“.

„Turska policija je upozorila MUP Srbije i Uefa kao i predstavnike najviših državnih organa naše zemlje, tražeći da se u slučaju da se ta pesma čuje na tribinama primeni Uefa procedura u tri koraka za rasističke ispade. Posebno je istaknuto da na mečevima pod okriljem Uefa nema mesta politici“, piše u saopštenju.

Partizan je zamolio navijače da podrže klub bez političkih parola i mržnje i objasnio šta ne bi smelo da pevaju i skandiraju.

„Molimo sve navijače Partizana kao i simpatizere kluba da pre, tokom i nakon utakmice na stadionu Partizana ne pevaju, ne recituju i ne ispisuju reči pesama ili parola koje su političke ili sadrže u sebi mržnju i pozivaju na nasilje (zakolji, ubij, smrt, mrzim balije) kao i sve ono što može uvrediti grupu ili pojedinca koji je akter ili prisutan kao posetilac jednog fudbalskog događaja“, navodi se.

Partizan je podsetio da se već tri godine nalazi pod uslovnom kaznom i da svaki incident ovog tipa neće dovesti samo do plaćanja velike novčane kazne i igranja pred praznim tribinama, već i mogućim izbacivanjem kluba iz evropskih takmičenja.

Apelovano je na sve navijače da zbog rigoroznih pravila Uefa i pomenute uslovne kazne poštuju sve procedure za ulaz na stadion, da ne sede ili stoje na ogradi, da ne zakrče prolaze na tribinama, da ne ubacuju predmete na teren i ispuštaju krike koje asociraju na pojedine životinje.

„Nepoštovanje reda i bilo koje od navedenih stavki može dovesti do drakonskih mera po naš klub sada kada rezultatima, željom i motivom možemo da se izborimo za mesto pod evropskim fudbalskim nebom! Budimo jedinstveni samo u jednom, da Partizan večeras pobedi“, navodi se u saopštenju.

Prva utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa izmedju Partizana i Maltije igra se večeras od 21 čas u Humskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari