FK Partizan se plasirao u polufinale Kupa Srbije 1Foto: Beta/Branislav Božić

Poput „parnog valjka“ iz jedne od evergrin navijačkih pesama posvećenih crno-belima, Partizan stvarno melje protivnike ovog proleća, pa je tako i Voždovac u današnjoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa Srbije ostao pod „točkovima“ tima iz Humske – 4:0 (2:0).

Za 16. trijumf u nizu, jer pobedonosna serija ekipe trenera Aleksandra Stanojevića traje još od 31. oktobra, „samo“ je dobila na uverljivosti u drugom delu prvenstva, pošto je vicešampion na tih osam utakmica dao 28 golova a primio samo jedan.

Svesni da svemu jednom neminovno dođe kraj, u Partizanu o svakom sledećem rivalu govore s oprezom i poštovanjem, ali odnos snaga na terenu nekako uvek pokaže da crno-beli stvarno više nisu demoralisani i ranjivi luzeri sa početka sezone.

Defanziva, tranzicija, ofanziva, realizacija… ništa više nije isto kao u vreme kada je izgubljen korak sa večitim rivalom Crvenom zvezdom u trci za titulu, a evropska odiseja završena u kvalifikacijama, što se videlo i u lako dobijenom duelu sa „zmajevima“. Još od prve velike, ali promašene šanse u drugom minutu jasno je bilo na čiju će vodenicu voda, pa je samo bilo pitanje ko će se sve završiti među strelcima. Listu je otvorio Aleksandar Šćekić. Defanzivni igrač veznog reda Partizana i reprezentacije Crne Gore zauzeo je idealan položaj posle kornera u izvođenju Takume Asana, pa se lopta odbila o njegovu nogu i završila u mreži protivnika (24). Prednost je duplirao još jedan „soko“ iz komšiluka, s tom razlikom što je Igor Vujačić to uradio u štoperskom stilu – glavom na „dodavanje“ iz kornera (32).

Druga dva gola pala su u nastavku, oba kao rezultat umeća stranaca. Najpre je Takuma Asano iskoristio proboj po krilu i asistenciju Lazara Markovića da u 52. minutu potvrdi status najefikasnijeg u Stanojevićevoj četi, jer Japanac ima još 14 „komada“ u Superligi. Ubrzo je to uradio i izraelski veznjak Bibras Natho (58), kom je novi pogodak „spakovao“ mađarski ofanzivac Filip Holender. Za to vreme, Voždovac se potrošio braneći svoj grumen zemlje, pa je golman Vladimir Stojković prvi put bio na mukama tek u 69. minutu, kada se prečka isprečila krnjenju visoke pobede domaćina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari