FMP igra Ligu šampiona 1photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

FIBA odobrila timu iz beogradskog predgrađa učešće u najvišem rangu klupskog takmičenja pri toj košarkaškoj organizaciji.

„Aplikacija KK FMP Meridian za takmičenje u Ligi šampiona usvojena je od strane FIBA. To znači da će se u sezoni 2022/23 klub takmičiti u ovom prestižnom evropskom takmičenju. Fantastični rezultati Pantera u sezoni 2021/2022 naišli su na odjek i u okvirima FIBA, ali ovo nije bila potvrda za sjajan rad samo sportskog sektora FMP Meridiana, već i rad svih struktura Kluba koji je odgovorio svim organizacionim zahtevima koje FIBA Liga Šampiona postavlja“, pohvalili su se iz FMP-a.

Limenke su ove godine nadmašile sva očekivanja u ABA ligi, pošto su igrale prvu fazu plej-ofa regionalnog takmičenja.

Iako su očekivanja mnogih u ovoj sezoni nadmašena, KK FMP Meridian funkcioniše po jasnim postulatima i teži da svake naredne sezone napravi novi iskorak. Pored afirmacije mladih igrača, kojih je tokom ove sezone na naš ponos bilo puno i mladog stručnog štaba, Klub je pokazao da rezultati u tim okolnostima ne moraju da ispaštaju. Naše ambicije su takve da uvek želimo korak više. Sledeći korak jeste Evropa“, saopštio je finalista plje-ofa Košarkaške lige Srbije putem društvenih mreža.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari