Fondacija Nikole Jokića poklonila 6.000 majica osnovcima u Somboru 1Foto: Mega/ I. Veselinov

Srpski košarkaš, centar Denvera Nikola Jokić podelio je putem svoje fondacije učenicima osnovnih škola u Somboru 6.000 majica povodom Dana grada Sombora, koji se danas obeležava.

Srpski reprezentativac je preko fondacije „Nikola Jokić i prijatelji“, zajedno sa košarkaškim klubom „Joker“ svakom osnovcu iz njegovog rodnog grada poklonio po majicu, u cilju promocije sporta i zdravog načina života u osnovnim školama.

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković rekao je da je akcijom bilo obuhvaćeno svih 20 osnovnih škola iz opštine Sombor, da je podeljeno 6.000 majica i zahvalio je na poklonima.

„Ovo je bila odlična prilika da naše osnovce podsetimo da je Sombor grad šampiona, da treba se bave sportom i da veruju u svoje snove. Za uzora imaju vrhunskog sportistu kakav je Nikola Jokić, koji im je na svom primeru najbolje pokazao kako se stiže do uspeha“, rekao je gradonačelnik Sombora Antonio Ratković.

Fondacija „Nikola Jokić i prijatelji“ je od 2016. godine obezbedila donaciju sportske opreme za oko 2.500 sportista iz Sombora. Tako]e, pomagala je u lečenju bolesne dece, radu kovid ambulante tokom pandemije i radila je na poboljšanju sportske infrastrukture u Somboru.

Jedan od rukovodilaca Fondacije Nikola Jokić, otac srpskog košarkaša, rekao je da je cilj baviti se razvojem Sombora, ne samo u oblasti sporta već i drugim sferama.

„Maksimalno se trudimo da pomažemo i podržavamo lokalnu zajednicu, jer nam je želja da kroz ovakve i slične programe na najbolji način predstavimo Sombor i usmerimo pažnju na naš grad. Ovo je samo jedna u nizu akcija, a u budućnosti ćemo se potruditi da zajedničkim snagama uradimo još dobrih stvari za Sombor“, naveo je on.

Osim Branislava Jokića i gradonačelnika Antonia Ratkovića, veliku podršku u realizaciji ove akcije pružili su čelnici KK „Joker“ Milan i Srdjan Stojkov, direktor sportskog centra u Somboru Darko Kosanović i kompanija „Cvetex“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari