Francuski ministar u Dohi: Dronovi najveća teroristička pretnja 1Foto: EPA-EFE/Ronald Wittek

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen (Gerald Darmanin) izjavio je danas u Dohi da je napad bespilotnom letelicom „glavna teroristička pretnja“ za sportske događaje kao što su Svetski kup u ragbiju 2023. godine i Olimpijske igre 2024. godine u Francuskoj.

Bespilotne letelice predstavljaju „glavnu terorističku pretnju i danas i sutra, jer je to letelica puna eksploziva koja ide na gomilu ljudi“, rekao je Darmanen koji danas na ceremoniji otvaranja Svetskog fudbalskog prvenstva predstavlja Francusku.

„Kada se organizuju ovakvi događaji, važne teme su sajber napadi, borba protiv bespilotnih letelica, pitanje terorističkih pretnji i protok ljudi“, rekao je Darmanen u intervjuu Frans presu u hotelu gde je odseo francuski tim, branilac titule šampiona osvojene na Mundijalu 2018. godine u Rusiji.

Francuski ministar je rekao da se u Dohi nalazi 225 francuskih policaja, žandarma i deminera da pomognu u obezbeđenju francuskih navijača, kojih će biti oko 20.000 tokom takmičenja koje traje do 18. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.