FSS: Marko Pantelić ostaje predsednik do novih izbora 1Foto: FSS Twitter

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije (FSS) potvrdio je danas da će Marko Pantelić obavljati funkciju predsednika do izbora novog i izrazio zadovoljstvo zbog dobrih rezultata reprezentacije na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine.

Na danas održanoj sednici u Staroj Pazovi, Izvršni odbor konstatovao je da je danom podnošenja ostavke, Slaviša Kokeza prestao da obavlja funkciju predsednika.

Zamenik predsednika Marko Pantelić obavljaće funkciju predsednika i obavljati sve poslove iz nadležnosti predsednika, odnosno zastupnika FSS, do izbora novog. Kako se navodi na sajtu Saveza, Pantelić je već upisan kao zastupnik FSS u odgovarajući registar koji vodi Agencija za privredne registre.

Kokeza je podneo ostavku 22. marta, nakon što je saslušan zbog navodne povezanosti sa ekstremnim navijačima fudbalskog kluba Partizan, uhapšenim zbog ubistava, otmice i trgovine drogom.

Pojedini provladini tabloidi navodili su da je Kokeza saslušavan i o tome da li je bio umešan u pripremu atentata na predsednika Srbije, pozivajući se na izvore iz istrage, ali to nije zvanično potvrđeno.

Izvršni odbor FSS izrazio je zadovoljstvo zbog, kako se navodi, odličnog starta reprezentacije na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine i čestitao je selektoru Draganu Stojkoviću, stručnom štabu i igračima na ostvarenim rezultatima. U prve tri utakmice u Grupi A Srbija je osvojila sedam bodova, koliko i drugoplasirani Portugal.

Izvršni odbor je danas usvojio finansijski plan za 2021. godinu. Takođe, odlučeno je i da se snimaju sve utakmice Omladinske i Kadetske lige Srbije, u cilju regularnosti i afirmacije fudbala u mlađim kategorijama.

Odlučeno je i da u narednom periodu 30 dece sa Kosova i Metohije budu gosti u kampovima FSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari