FSS osnovao preduzeće za upravljanje stadionima u Leskovcu, Zaječaru i Loznici: Vučić u avgustu najavio da će uskoro stranci preuzeti ovaj posao 1Stadion Leskovac. Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

 

Fudbalski savez Srbije doneo je danas odluku o osnivanju preduzeća „FSS stadioni d.o.o“, koje će se baviti upravljanjem novim fudbalskim objektima koji su izgrađeni u Leskovcu, Zaječaru i Loznici.

Odluka je doneta na sastanku Odbora za hitna pitanja Saveza, navodi se na sajtu FSS.

Otvaranje stadiona u Loznici zakazano je za 12. novembar, a sedam dana kasnije biće otvoren i stadion u Zaječaru.

Istog dana, 19. novembra, reprezentacija Srbije će u Leskovcu igrati protiv Bugarske, poslednju utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

U avgustu ove godine, prilikom posete novoizgrađenom stadionu u Leskovcu, predsednik Srbije najavio je da će u početku upravljanje stadionima biti povereno Fudbalskom savezu Srbije, ali da bi potom taj posao preuzeti “operateri iz inostranstva”.

– Oni će upravljati sa više objekata, mi ćemo kao država da postignemo ugovor, deo troškova će se vratiti kroz lokale, a deo kroz sadržaje, koncerte, biskopske projekcije, to će da rade najbolji ljudi na svetu, ja to ne znam – izjavio je Vučić.

Tom prilikom je predsednik otkrio da održavanje travnatog terena na stadionu u Leskovcu košta od 12.000 do 15.000 evra mesečno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari