FSS ubeđen, naredni sponzorski ugovor biće istorijski, dva puta veći od aktuelnog 1foto Srđan Stevanović/Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije dobiće, posle učešća na Evropskom prvenstvu, novog sponzora koji će se baviti proizvodnjom i dizajnom sportske opreme.

Postojale su izvesne nejasnoće u vezi sa tim do kada traje aktuelni ugovor FSS-a sa Pumom.

Nemački proizvođač sportske opreme prvo se oglasio putem saopštenja u kojem je napisano da saradnja ističe početkom 2024.

Ipak, nešto kasnije, predstavnici Saveza pojasnili su okolnosti, istakavši da dve strane završavaju sa ugovornim obavezama posle učešća na narednom Evropskom prvenstvu.

U skladu sa tim, Puma će nove dresove, specijalno dizajnirane za takmičenje na prvenstvu Starog kontinenta, predstaviti javnosti u aprilu naredne godine.

Kako bi spremno dočekali period posle Evropskog prvenstva, čelnici Fudbalskog saveza Srbije uveliko pregovaraju sa drugim proizvođačima sportske opreme uvereni da dobro mogu naplatiti poslednje rezultate reprezentacije.

Vezana učešća na Mundijalu i Evropskom prvenstvu trebalo bi da naročito budu primamljiva za najveće svetske kompanije.

Prema saznanjima Mozzart sporta, FSS je blizu dogovora sa jednom interesantnom kompanijom, a ugovor bi trebalo da bude istorijski, tačnije, dva puta veći od aktuelnog sa Pumom.

Isti izvor navodi da su već obavljeni razgovori sa predstavnicima Adidasa, Najkija, Kelmea, Makrona ali je najzanimljiviju ponudu predstavila mlada američka kompanija Kapeli Sport.

S obzirom na to da će se naredno Svetsko prvenstvo 2026. održati na tlu Severne Amerike (SAD, Meksiko, Kanada) ova firma želi da se probije na fudbalsko tržište i s tim u vezi pokazala je spremnost tokom pregovora sa Fudbalskim savezom Srbije da izađe sa najboljim finansijskim uslovima.

Firma je osnovana 2011. godine. Tehnički je sponzor TSC-a iz Bačke Topole, a u Evropi sponzoriše još švajcarski Grashopers, grčki Atromitos i Ergotelis, nekoliko nemačkih niželigaša (Ahen, Duizburg…), poljski Pogon, holandski Dordreht.

Od reprezentacija, Kapeli Sport sarađuje sa Barbadosom, Libanom, Trinidadom.

Ovo će biti šesti tehnički sponzor reprezentacije od 2002. godine. Nakon Adidasa, koji je naš državni tim oblačio skoro tri decenije, došao je Loto (2002-06), pa Najki (2006-14), potom Umbro (2014-18) i zatim Puma (2018-24), koja će obući O“orlove“ za predstojeće Evropsko prvenstvo.

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari