Sudijska komisija FSS odlučila da 172. večiti derbi sudi debitant: Najznačajniji meč sezone poveren arbitru sa 13. superligaških utakmica u karijeri 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije odlučila je da sudija 172. večitog derbija između Crvene zvezde i Partizana bude Pavle Ilić.

Ova odluka predstavlja veliko iznenađenje ako se uzme u obzir značaj duela koji se u subotu igra na stadionu „Rajko Mitić“, jer je Ilić tek letos postao arbitar u najkvalitetnijem rangu srpskog klupskog fudbala.

Ovo će mu biti tek 13. superligaški meč u karijeri i debitantski u duelima Crvene zvezde i Partizana.

Kako prenosi Sport klub, Ilić je u aprilu 2021. vodio utakmicu Prve lige između kraljevačke Sloge i Trajala, koju su u UEFA obeležili kao „sumnjivu“, ali FSS nije našao dokaze za kažnjavanje aktera u eventualnom nameštanju rezultata.

Utakmica 24. kola Superlige Srbije između Crvene zvezde i Partizana na programu je u subotu 9. marta, a počinje u 17.00 sati.

Posle 23 odigrana kola Partizan se nalazi na prvom mestu na tabeli, sa 59 bodova, dok je Crvena zvezda na drugom mestu sa bodom manje od crno-belih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari