Crvena zvezda izgubila od Mančester sitija u svojoj poslednjoj utakmici u ovosezonskoj Ligi šampiona 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su na svom stadionu rezultatom 3:2 (1:0) od Mančester sitija u poslednjoj utakmici grupne faze Lige šampiona.

Golove za goste postigli su Hamilton u 19, Bob u 62. i Filips u 85. minutu iz penala, dok su strelci za crveno-bele bili Hvang u 76. i Katai u 90. minutu.

Crveno-beli su ovosezonski nastup u ovom takmičenju završili sa jednim osvojenim bodom i na poslednjem mestu Grupe G, dok su gosti još ranije obezbedili prvo mesto, a u Beogradu su stigli i do maksimalnog broja bodova iz šest utakmica.

Srpski šampion je izgubio sve šanse da i na proleće nastupa u nekom od evropskih takmičenja posle poraza od Jang Bojsa u Bernu, u prošlom kolu, ali je na oproštaju od međunarodne scene imala priliku da se odmeri protiv aktuelnog prvaka Evrope i, čini se, ovu šansu iskoristila da se uveri gde se nalazi i kao tim i kao klub.

Trener gostiju Pep Gvardiola meč je počeo u sastavu u kojem je bilo nekoliko mladih igrača iz klupske akademije, kao i starijih fudbalera koji ne dobijaju često šansu u Premijerligi ili Ligi šampiona.

I takav tim je, naročito u prvom poluvremenu, pokazao sa koliko sjajnih igrača raspolaže španski trener.

U prvih 45 minuta su u potpunosti kontrolisali ritam utakmice, imali veći posed lopte, a pokazali su koliko su i fizički i tehnički dominantni u odnosu na protivnika.

Crvena zvezda je pokušala visokim presingom da zbuni igrače u poslednjoj liniji i sredini terena gostiju, ali su oni bez problema prebacivali igru na polovinu domaćih, a partiju za udžbenike prikazao je Mateo Kovačić, koji je pokrivao prostor od svog do protivničkog šesnaesterca.

Uprkos terenskoj nadmoćnosti i većem posedu lopte, gosti nisu stvorili puno prilika, ali su ih skoro sve iskoristili.

Poveli su u 19. minutu golom debitanta, 20-godišnjeg Mike Hamiltona, koji je sam izborio prostor na desnoj strani i iskosa šutirao pod prečku.

Jedinu priliku u prvom poluvremenu domaći su imali preko Koste Nedeljkovića, ali mladi igrač crveno-belih nije dobro završio akciju u kojoj se sam izborio za poziciju da savlada golmana Ortegu.

U drugom poluvremenu, a posebno u prvih 15-ak minuta Zvezda je stvorila nekoliko prilika za izjednačenje, ali je šuteve Ndiaeja, a zatim i Kange, Ortega spretno odbranio.

Činilo se u tim trenucima da Crvena zvezda može da dođe do povoljnijeg rezultata, ali su vrlo brzo gosti ponovo uspostavili svoju igru, da bi u 62. minutu Bob duplirao vođstvo svog tima i praktično rešio pitanje pobednika.

Gosti su rezultatski rešili pitanje pobednika posle gola Filipsa u 85. minutu, a konačan rezultat postavio je Katai u 90. minutu.

U nastavku je trener Barak Bahar pružio šansu i svojim mladim igračima, Mijatović je pogodio stativu, Lučić je takođe dprikazao dobru partiju, debitovao je Kabić, dok je Nedeljković zaigrao od prvog minuta.

Utisak je da su u trenucima kada su oni ušli u igru Zvezda igrala mnogo bolje nego dok su na terenu bila skupa letošnja pojačanja, osim Hvanga, koji je bio najbolji pojedinac u domaćem timu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari