Dragan Stojković po dolasku reprezentacije Srbije u Moskvu na prijateljski duel sa Rusijom: Leteli avionom, sleteli, došli u hotel – ništa spektakularno, sve je pod kontrolom 1Foto: Starsport

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković, najavljujući sutrašnji prijateljski meč sa Rusijom (18.00), rekao je danas u Moskvi da je Rusija veoma kvalitetna selekcija i da će to biti pravi test za njegovu ekipu bez obzira što je prijateljska utakmica.

– Saznali smo posle žreba za Evropsko prvenstvo da ćemo gostovati u Rusiji i nismo imali sumnje, prihvatili smo poziv ruske fudbalske federacije da igramo meč. Dočekani smo najnormalnije, leteli smo avionom od Beograda do Moskve, sleteli, došli u hotel i sve dalje kako program nalaže. Ništa spektakularno, sve je pod kontrolom. Želimo sutrašnji meč da odigramo najbolje što možemo – rekao je Stojković na konferenciji za novinare, a prenosi Fudbalski savez Srbije.

Selektor je potom objasnio da će meč poslužiti da isproba različite taktičke varijante.

– Ono što smo mogli da vidimo to je da selektor Valeri Karpin forsira jedan moderan stil fudbala u sistemu 4-3-3 i pretpostavljam da po tom pitanju ništa neće menjati. Očekuje nas teška utakmica u svakom slučaju, trudićemo se da se pripremimo najbolje što možemo i da neke naše varijante, u taktičkom smislu, isprobamo u ovom meču – rekao je Stojković, a zatim dodao:

– Rusija je veoma kvalitetna selekcija sa nekoliko zaista izvanrednih igrača i ovo je pravi test, bez obzira što se radi o prijateljskom meču. Na koga nas Rusi podsećaju? Pre bih rekao na Engleze i možda Dansku, jer Slovenija ne igra u tom sistemu.

Selektor Rusije Valerij Karpin dugo je bio saigrač u Selti Goranu Đoroviću, asistentu selektora Dragana Stojkovića. Novinare je zanimalo mišljenje Stojkovića o kolegi sa ruske klupe, ali i Predragu Mijatoviću, legendarnom fudbaleru koji je došao u Moskvu da posmatra meč Rusija – Srbija.

– Drago mi je kad velika igračka imena da su sada u trenerskim vodama. Karpin je veliko ime, ostavio je veliki trag u Evropi, pogotovo u Španiji, veliki je prijatelj Đorovića, koji mi je rekao da je divan čovek. Drago mi je zbog toga. Predrag Mijatović će biti naš specijalni gost. Takođe veliko evropsko ime, bivši igrač Real Madrida, o njegovoj karijeri da ne govorim. Biće to dobra utakmica sa puno važnih ljudi i mislim da će svi moći da uživaju u onome što će videti – zaključio je selektor fudbalske reprezentacije Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari